pinterest
Springplank voor nieuwe introducties van Cosentino

Springplank voor nieuwe introducties van Cosentino

Cosentino® is sinds de start een van de officiële partners van Art of Kitchens. In de showroom in Kirchlengern worden dit jaar maar liefst drie gloednieuwe introducties gepresenteerd. Zo is voor het eerst in Europa de nieuwe gerecyclede collectie van ECO by Cosentino® te bewonderen en wordt de nieuwe Silestone® badkamercollectie van Cosentino® geïntroduceerd.

ECO by Cosentino®
ECO is het eerste gerecyclede werkoppervlak voor moderne architectuur en binnenhuisinrichting. Het bestaat voor 75% uit hergebruikte materialen, waaronder natuursteenresten, porselein, glas, spiegelglas en gekristalliseerd as. Dit wordt samengevoegd met behulp van een milieuvriendelijke harssoort met een plantaardige oorsprong (maïs). Het toegepaste productieproces is echter even belangrijk als de gebruikte ruwe grondstoffen. Cosentino® maakt gebruik van een schoon productieproces dat nauwelijks afvalstoffen uitstoot, dat minder energie verbruikt en dat 94% van het gebruikte proceswater recycled. ECO is het eerste, duurzame en milieuvriendelijke alternatief voor bouw- en binnenhuisinrichting.

ECO by Cosentino® wordt ondersteund door verschillende certificaten, waaronder het Cradle to Cradle certificaat (garandeert dat het product ontworpen en ontwikkeld is om steeds opnieuw te worden gebruikt), het Greenguard-certificaat (waarborgt dat het product geen vluchtige organische stoffen uitstoot) en het NSF certificaat (garandeert dat rechtreeks contact tussen voedsel en het ECO-materiaal volkomen veilig is). ECO is een revolutionair product en één van de belangrijkste innovaties van de afgelopen jaren in de steenindustrie.

Silestone® keuken en bad ideeën
Naast de keuken is de badkamer de ideale ruimte voor het toepassen van Silestone®. Op de eerste plaats vanwege de hygiënische voordelen, maar ook dankzij de design mogelijkheden die het materiaal biedt. Silestone® maakt slim gebruik van ruimtes, dankzij een nieuw concept dat tegels van groot formaat op maat inmeet en plaatst. Dit biedt oneindig veel esthetische mogelijkheden voor design ontwerpen. Het materiaal kan aangepast worden aan iedere ruimte, in plaats van andersom. Betegeling, vloeren, badkamermeubels, douchebakken en radiatoren uit Silestone® zorgen voor harmonie in de badkamer. Het speciaal ontwikkelde badkamermeubilair is beschikbaar in twee modellen: Equilibrium en Simplicity en in een wastafel: model Unique. De exclusieve douchebakken zijn beschikbaar in drie modellen: Ducal, Fresh en Kador. Alle Silestone producten beschikken over de unieke hygiënische aspecten van Silestone® en zijn hierdoor uitermate geschikt voor sanitaire ruimtes.

Om de badkamercollectie van Silestone® compleet te maken, is er ook gewerkt aan een nieuw systeem voor het bevestigen van grote tegels in de badkamer, met een zeer ruimtelijk resultaat. Dit zogenaamde MASA systeem biedt de mogelijkheid om binnenplaten te bevestigen door middel van een geventileerd gevelmechanisme. Het is erg gemakkelijk te installeren en te monteren en toepasbaar en aanpasbaar op onregelmatige wanden en muren. Dit zorgt voor tijdsbesparing tijdens de installatie. Het Cosentino® MASA systeem geeft een maximale benutting van de ruimte, en een strakke afwerking van (douche)wanden.

De nieuwe Silestone® badkamercollectie biedt unieke ontwerpen welke sfeervolle settings combineren met aantrekkelijke producten. De collectie is verkrijgbaar in vrijwel alle Silestone® kleuren waardoor bijzondere ruimtes kunnen worden ontworpen met eindeloos veel mogelijkheden.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen