pinterest
Tips voor een compacte keuken

Tips voor een compacte keuken

Ook al is je keuken niet heel groot, dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je moet inleveren op comfort, design en de kwaliteit. Om je keuken optimaal te gebruiken, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van inbouwapparatuur

Door je keukenapparatuur in te bouwen, heb je veel meer vrijheid bij het creëren van een stijlvol keukenontwerp. Door geïntegreerde apparatuur ziet de keuken er ruimer uit; er zijn namelijk geen stekkers en losse apparaten zichtbaar. We geven je 4 x voorbeelden om de ruimte in de keuken te optimaliseren met behulp van compacte of multifunctionele inbouwapparaten van Siemens.

1. Meer werkruimte met een kookplaat van 30 of 40 cm

Het is niet altijd nodig om alle vier de kookzones van de kookplaat te gebruiken, zeker niet wanneer je vaak alleen voor jezelf kookt. Twee ringen kunnen genoeg zijn en daarmee bespaar je een kostbare 20 of 30 cm aan werkbladruimte. Of je voorkeur nu uitgaat naar inductie, of toch nog naar gas, het assortiment van 30 en 40 cm ‘domino’ kookplaten is heel geschikt voor een compacte keuken.

2. Kies voor een smalle vaatwasser

Een smalle vaatwasser is een perfecte oplossing waarmee je zo 15 cm bespaart in vergelijking met een standaard apparaat. De 45 cm vaatwassers met varioFlex laadruimte kunnen de afwas van 10 gasten makkelijk aan. 

Als alternatief kan je ook kiezen voor een compacte afwasmachine, die je overal en op elke gewenste hoogte kan installeren. Zo heb je volledige ontwerpvrijheid. 

FotoTips voor een compacte keuken

3. Alles kan met een combi-oven of -magnetron

Een combi-oven is een goed alternatief wanneer er geen ruimte is voor meerdere ovens of een aparte oven en een magnetron. Er zijn bakovens met magnetronfunctie, magnetrons met ovenfunctie of zelfs magnetrons met stoomfunctie.

Met de geïntegreerde combimagnetrons van Siemens kan je ook alles bereiden wat je in een "normale" oven kan maken, in een fractie van de ruimte. Bespaar ruimte op het werkblad door je ingebouwde combimagnetron onder het werkblad te plaatsen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen