pinterest
Sfeer creëren in de keuken met verlichting: zo krijg je dat voor elkaar!

Sfeer creëren in de keuken met verlichting: zo krijg je dat voor elkaar!

De keuken is voor veel mensen een van de belangrijkste ruimtes in huis. Ze beginnen er de dag met een lekker ontbijt en sluiten hier af met de bereiding van een smaakvol diner! Reden genoeg om voldoende aandacht te besteden aan de manier waarop deze ruimte is ingericht. Niet alleen bij het ontwerp van de keuken zelf, maar bijvoorbeeld ook in de manier waarop deze ruimte van verlichting wordt voorzien. Er zijn verschillende soorten verlichting, die van pas komen in de keuken. Kies je bijvoorbeeld voor een klassieke plafondlamp? Hang je een lamp op aan de wand? Ga je wellicht voor moderne keuken inbouwspots? De mogelijkheden zijn eindeloos!  

Een rand met inbouwspots in de keuken gebruiken 

In steeds meer keukens kiest men voor een verlaagd plafond. Op deze manier is het mogelijk om een rand van inbouwspots te creëren, wat een hele sfeervolle uitstraling geeft aan deze ruimte. In het bijzonder wanneer de inbouwspots gecombineerd worden met een dimmer. In de ochtend word je wakker met een wat feller licht, terwijl je in de avond geniet van een zachte kleur verlichting. Het gebruik van een dimmer is in het bijzonder interessant, wanneer de keuken ook voorzien is van een eettafel en eetkamerstoelen. Je wilt niet onder een fel licht dineren. 

Tip: zoek op internet naar een stappenplan voor het maken van een verlaagd plafond. Mogelijk heb je hier de hulp van een timmerman niet voor nodig. Zo bespaar je op de kosten voor de verlichting in de keuken!  

Opbouwspots als een goed alternatief 

Niet iedereen kiest voor een verlaagd plafond met inbouwspots. In een minder hoge ruimte kan een verlaagd plafond de keuken al snel kleiner laten ogen. Een goed alternatief voor de inbouwspots is in dat geval het gebruik van ledverlichting opbouwspots. Deze spotjes worden niet in het plafond gemonteerd, maar hangen aan het plafond. Het fraaie aan de opbouwspots is dat je deze vaak iets kunt draaien per spotje. Op deze manier is het mogelijk om per hoek te bepalen wat hier de hoeveelheid licht moet zijn. 

Verlichting in de keuken laten inbouwen

Een derde optie, vaak gecombineerd met de opbouw- of inbouwspots, is het gebruik van in de keuken ingebouwde verlichting. Denk bijvoorbeeld aan een kleine lichtbalk aan de afzuigkap, een paar spotjes onder de hangende kastjes in de keuken, enzovoorts. De keukenleverancier kan je doorgaans meer vertellen over de mogelijkheden die hierbij geboden worden. Kijk ook eens naar de mogelijkheid om een lampje in de kastjes of bijvoorbeeld laden van de keuken te laten monteren. Het geeft de keuken een hele luxe uitstraling!

Tip: mocht je de verlichting in een bestaande keuken in willen bouwen, dan vind je op internet tips om deze klus zelf uit te voeren.   

Kies voor ledverlichting in de keuken 

Het is sterk aan te raden om voor ledverlichting in de keuken te kiezen. Ledverlichting is duurzaam en daarbij leverbaar in verschillende tinten wit. Kies je voor een warme kleur verlichting, of ga je juist voor een heldere kleur?

FotoSfeer creëren in de keuken met verlichting: zo krijg je dat voor elkaar!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen