pinterest
Recept voor de feestdagen van KitchenAid

Recept voor de feestdagen van KitchenAid

Wie eindejaar zegt, zegt feestmenu. KitchenAid en jurylid van het populaire tv-programma ‘Heel Holland Bakt’  Robèrt van Beckhoven nemen een stukje stress weg door je een inspirerend recept voor de feestdagen aan te reiken. Perfect te bereiden in de gloednieuwe Twelix Artisan-oven van KitchenAid en perfect te bewaren in de even nieuwe Vertigo-koelkast.

FotoRecept voor de feestdagen van KitchenAidVertigo koelkast KitchenAid
 
FotoRecept voor de feestdagen van KitchenAidTwelix Artisan oven KitchenAid


Passie voor koken

Meester Patissier - sinds kort ook Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven - is de ambassadeur van KitchenAid. Niet alleen delen hij en het designmerk een passie voor koken, ook een streven naar perfectie typeert beide partners. Met de lancering van de Twelix Artisan-oven lonkt bovendien een nog zoetere samenwerking.  Robèrt van Beckhoven: “Ik ga voor kwaliteit en daarom past KitchenAid bij mij. Of je nu een doordeweeks brood bakt of een verrassend dessert maakt, de vele mogelijkheden van KitchenAid tillen je talent naar een hoger niveau. De Twelix Artisan Oven, Artisan Keukenrobot, maar zelfs de waterkoker en wafelijzer: Wat een genot om met deze apparaten in de keuken te staan!”

FotoRecept voor de feestdagen van KitchenAid   FotoRecept voor de feestdagen van KitchenAid

Een inspirerend recept van Robèrt van Beckhoven voor de feestdagen:

Briochebuideltjes met kalfswang

Brioche deeg, hartig
Robèrt van Beckhoven: “Ik heb lang gewogen wat de juiste keuze voor de vulling zou worden en ben uitgekomen bij de kalfswang, een mooi mager product. Qua vormgeving heb ik voor een buideltje gekozen, waarbij zelfs het touwtje van deeg gemaakt is. Dat laatste is typisch voor mij, want hoe maak je nu een touwtje van deeg. Een combinatie van ouderwets, maar toch modern en hip en helemaal mijn stijl! Als ik de strijd met bijvoorbeeld dat touwtje heb gewonnen, dan word ik helemaal blij van binnen…”

Ingrediënten voor 24 buideltjes
I. 55 g. volle melk / 27 g. gist / 55 g. bloem
II. 490 g. bloem / 255 g. ei / 6 g. zout / 33 g. basterdsuiker / 33 g. kristalsuiker / specerijen, onder andere poivre de voatsiperifery
III. 330 g. boter

Bereidingswijze

De bij I. vermelde ingrediënten mengen en 30 minuten afgedekt op kamertemperatuur bewaren. Vervolgens de bij II. genoemde ingrediënten toevoegen en ongeveer ¾ van de gewenste resultaat kneden. Dan de bij III. vermelde boter toevoegen en het deeg afkneden. Dit deeg een nacht in de koelkast laten opstijven.
Uitrollen tot 2,5 mm. Ronde plakken van 10 cm. doorsnede uitsteken. Kalfswang op midden van elk cirkeltje leggen en tot buideltje vouwen. Een stukje deeg tot touwtje vormen en daarmee buideltje afsluiten. In vierkante bakvormpje plaatsen en 20-25 min. bakken. Na bakken opening van buideltje afvullen met compote van rode ui.
Oventemperatuur: 170°C – Stoom: geen

Ingrediënten voor kalfswang
500 g. kalfswang / ½ fles witte wijn, bijvoorbeeld Chardonnay / 4 middelgrote sjalotjes / 1 tak selderij / 1 takje verse koriander / 1 prei (alleen het wit gebruiken) / 1 middelgrote wortel / 200 g. cantharellen / 1 eetlepel bloem

Bereidingswijze
In een braadpan met 2 eetlepels olie de kalfswang aanbakken. Apart leggen en overtollige olie wegdoen. Weer twee eetlepels olie in de braadpan doen en de gehakte sjalotjes licht aanbakken: wortel, selderij, prei en wat peper toevoegen. Wijn toevoegen en goed doorroeren en dan de kalfswang weer in de pan doen. Goed afsluiten en op een heel laag vuur drie uur laten stoven.

Ingrediënten voor de compote van rode ui
300 g. rode ui / 1 sjalotje / 40 g. gerookte spekblokjes / 40 g. boter / 10 cl. rode port

Bereidingswijze
Uien in ringen en sjalotjes fijn snijden en met wat boter in grote braadpan langzaam laten garen. In het begin met deksel om voldoende vocht te genereren en te voorkomen dat de uien aanbakken. Spekjes kort bakken en samen met port toevoegen. Langzaam laten garen tot mooi gekleurde compote ontstaat. Peper toevoegen; zout is niet nodig want het spek is al zout.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen