pinterest
Poggenpohl krijgt Onderscheiding voor hoogste designkwaliteit

Poggenpohl krijgt Onderscheiding voor hoogste designkwaliteit

Poggenpohl, de producent van premiumkeukens, ontvangt voor zijn nieuwste keukenmodel +ARTESIO® de felbegeerde red dot award ‘best of the best’ van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen. De prijs ‘hoogste designkwaliteit’ die slechts zelden wordt verleend, werd gekozen door een internationale jury in de categorie ‘productdesign’. Het nieuwe keukenconcept +ARTESIO®, dat in samenwerking met sterarchitect Hadi Teherani uit Hamburg werd ontwikkeld, is daarmee het product van Poggenpohl dat inmiddels de belangrijkste designprijzen heeft gewonnen. De prijsuitreiking vindt plaats op 4 juli 2011 in het kader van een feestelijk gala in het Aalto-theater in Essen.

Dit jaar hebben maar liefst 1700 bedrijven uit 60 landen in de diverse categorieën met in totaal 4433 inzendingen deelgenomen aan de wedstrijd van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Slechts 1,3 procent van alle inzendingen ontving de nominatie ‘best of the best’. “Deze prijs is voor ons een bevestiging van de grote innovatieve kracht en designkwaliteit van het merk Poggenpohl“, aldus de verheugde Poggenpohl-bedrijfsleider Elmar Duffner over deze felbegeerde onderscheiding.

Het innovatieve keukenconcept +ARTESIO® gaat veel verder dan de in de branche gebruikelijke inbouwkeukens en biedt een holistische oplossing, waarbij meubeldesign, wand, vloer en plafond in architectonisch opzicht met elkaar versmelten. De wereldpremière vond plaats in 2010 op de meubelbeurs van Milaan. Over deze unieke verbinding van architectuur en keukendesign waren ook de bezoekers van de internationale keukenbeurs ‘LivingKitchen’ in januari dit jaar in Keulen zeer enthousiast. Op het moment vindt de wereldwijde marktintroductie van dit concept plaats.

FotoPoggenpohl krijgt Onderscheiding voor hoogste designkwaliteit    

Naast de huidige onderscheiding met de red dot award ontving de keuken eerder al de internationale iF Award voor uitstekend productdesign en de Good Design Award van ‘The Chicago Athenaeum’, het museum voor architectuur en design. De designprijs ‘red dot design award’ wordt ieder jaar verleend door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Deze onderscheiding is een wereldwijd erkend kwaliteitsbewijs voor uitstekend design en geniet in vakkringen hoog aanzien. De competitie is onderverdeeld in drie bereiken ‘productdesign’, ‘communicatiedesign’ en ‘designconcepten’, die onafhankelijk van elkaar worden beoordeeld. De jury beoordeelt de producten o.a. op criteria als innovatie, functionaliteit, vormkwaliteit en emotionele inhoud. De red dot is een begeerde trofee en een internationaal keurmerk van designkwaliteit. De gerenommeerde en onafhankelijke jury van experts, die uit bekende designers en designexperts uit de hele wereld bestaat, wisselt van jaar tot jaar en garandeert een grote mate van objectiviteit en eerlijkheid.

Poggenpohl

Luxury Kitchen Made in Germany

Download de brochure

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen