Piet Boon Kitchens by Warendorf

Piet Boon Kitchens by Warendorf

Warendorf maakt keukens voor persoonlijkheden. En wat is dan een betere manier dan door er met een samen te werken? Voor deze nieuwe lijn elegante keukens bundelt Warendorf de krachten met niemand minder dan de Nederlandse interieur ontwerper Piet Boon.

‘De keuken is het hart van een huis, wij ontwerpen we ze met passie’, aldus Piet Boon.

Door de samenwerkingsverbanden met verschillende designers laat Warendorf karakter zien. Na de buitengewone collectie keukens die Warendorf met design goeroe Philippe Starck creëerde is het nu de beurt aan Piet Boon om met hulp van Warendorf zijn vakmanschap te laten zien. Piet Boon begon zijn carrière als aannemer met een kritisch oog voor vorm en functie. Omdat hij zoveel ontwerpen zag die lak hadden aan functionaliteit, besloot hij om zich het design vak eigen te maken.

Zijn keuken ontwerpen werden als een van de eersten opgemerkt en hielpen hem zijn naam als ontwerper te vestigen. Voor Boon is het een droom die uitkomt dat zijn keuken ontwerpen nu beschikbaar zullen zijn voor een grotere groep potentiele klanten. Het doel is om in series te produceren zonder het gevoel van handgemaakt meubilair te verliezen.

Voor Piet Boon is het een logische stap om samen met zorgvuldig uitgekozen partners zoals Warendorf te ontwikkelen, zodat niet alleen een ontwerp van hoge kwaliteit is, maar ook een uitzonderlijk productieniveau gegarandeerd is.

“Warendorf en ik delen een ambitie om producten van uitmuntende kwaliteit te bieden, liefde voor mooie materialen en een uitzonderlijk oog voor detail. Door nauw samen te werken kunnen we profiteren van elkaars ervaring en deskundigheid om onze ontwerpen naar een hoger niveau te tillen,’ verklaard Piet Boon.

Piet Boon staat bekend om zijn gebruik van pure, eerlijke en natuurlijke materialen, om zo no-nonsense en tijdloze ontwerpen te creëren. Een professioneel ontworpen Piet Boon by Warendorf keuken, zal over 20 jaar nog steeds perfect in het interieur passen.

De Piet Boon by Warendorf collectie is een modulair keukenconcept met elementen die gebruikt kunnen worden als ‘stand-alone’ stukken in een vrije ruimte, of in de traditionele setting als deel van een groter geheel. Deze keukens hebben de simpele verfijning waar Boon bekend om staat; robuust, maar met een scherp oog voor detail. De Piet Boon by Warendorf keukens zijn beschikbaar in drie basic ontwerpen; Stockholm, London en Original, elk met zijn eigen verhaal. Piet Boon by Warendorf is een innovatief concept met ruimte voor individuele behoeften en dimensies.

Warendorf    

Stockholm
Deze keuken heeft een minimalistisch design dat zich onderscheid door zijn pure lijnen, die ervoor zorgen dat de keuken een atmosfeer van rust en kalmte uitstraalt. Alle fronten en panelen in deze keuken zijn op gelijke hoogte in een frame geplaatst, wat de keuken een kalme consistentie geeft. Eenvoud is het keurmerk van dit ontwerp en realiseert een verfijnd geheel.

London
Een messcherp keukenontwerp met greeploze kasten als belangrijkste kenmerk. Wat deze keuken zo uitzonderlijk maakt is het feit dat het een speciaal ontwikkeld donkergrijs frame heeft, dat ervoor zorgt dat de kasten gemakkelijk te openen zijn. Functie en vorm volgen elkaar perfect op.. De fijne details van Londen past in de lifestyle van mensen met een passie voor luxueus design.

Original
Dit is de keuken waar het allemaal mee begon, het ontwerp is een van de meest gekopieerde ter wereld. Het design van de Original springt eruit vanwege de ruwe hardboard fronten en het gebruik van natuurlijke kleuren, die Piet Boon zo typeren. Deze klassieke keuken reflecteerd als geen ander de de kernwaarden van de Piet Boon filosofie; functionaliteit, een tijdloos design en liefde voor pure materialen. 


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meer producten van Warendorf


Toon meer producten

Meld je aan voor de nieuwsbrief