pinterest
Overzicht van de nieuwste ovens & hun mogelijkheden

Overzicht van de nieuwste ovens & hun mogelijkheden

Met inbouwapparatuur kun je het zo luxe maken als je zelf wilt. Zo’n rijtje strakke apparatuur op ooghoogte staat natuurlijk prachtig, maar kijk ook naar wat je nodig hebt. Stoomovens zijn tegenwoordig razend populair, omdat het besef hoe eenvoudig gezond eten kan zijn, is doorgedrongen. En dat maakt koken een stuk leuker. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden van de verschillende soorten ovens en zetten we de nieuwste modellen van verschillende merken voor je op een rij.

FotoOverzicht van de nieuwste ovens & hun mogelijkheden

Dankzij de unieke Slide&Hide®-ovendeur van de NEFF ovens heb je makkelijker toegang tot je oven. De deur verdwijnt in zijn geheel onder de oven, waardoor je meer ruimte in de keuken hebt. 

Elektrisch-, hetelucht- en combinatieovens

Een heteluchtoven werkt met luchtcirculatie, waarbij de ventilator hete lucht door de oven blaast. Dit zorgt voor een gelijkmatige temperatuur en maakt dat je de oven tegelijkertijd op verschillende niveaus kunt benutten. De meeste elektrische ovens daarentegen maken gebruik van onder- en bovenwarmte die onafhankelijk van elkaar in te stellen zijn.

FotoOverzicht van de nieuwste ovens & hun mogelijkheden

De combimagnetron oven van Inventum heeft vijf magnetronstanden, 13 automatische kookprogramma's en acht ovenprogramma's. Door het easy clean emaille aan de binnenzijde zijn de zwarte stainless steel combi-ovens makkelijk schoon te maken. 

Een combinatieoven beschikt over een oven, grillfunctie en magnetron. Deze laatste zorgt ervoor dat een gerecht snel gaar is en de grill zorgt voor een bruin korstje. Nadeel is wel dat je niet gelijktijdig over de magnetron- en ovenfunctie kunt beschikken. 

FotoOverzicht van de nieuwste ovens & hun mogelijkheden

De nieuwe 60 en 45cm Galileo ovens uit de Linea lijn van Smeg - hier in de nieuwe kleur Neptune grey - combineren de traditionele, stoom- en magnetronfuncties en zijn uitgerust met een touch display voor het gebruiksgemak

Stoomovens

In een stoomoven verdampt water door verhitting, waarbij de vrijgekomen stoom de gerechten gaart. Deze manier van koken zorgt ervoor dat structuur, smaak, kleur en voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Het hoeven niet alleen groenten te zijn die je stoomt.

FotoOverzicht van de nieuwste ovens & hun mogelijkheden

De nieuwe Serie 8 ovens van Bosch hebben geoptimaliseerde features zoals Steam Plus (een slimme combinatie van hete lucht en stoom), Airfry en PerfectRoast Plus. 

In een combi-oven kun je met hete lucht ook vlees en vis bereiden. Door stoom en hete lucht te combineren, garen je gerechten en blijven ze ook nog eens mals en mager. Bovendien heb je minder smaakmakers nodig.

FotoOverzicht van de nieuwste ovens & hun mogelijkheden

V-ZUG is een ware pionier in de ontwikkeling van buitengewoon nauwkeurige combi-stoomovens.  Ze zijn voorzien van krachtige en automatische kookprogramma’s en zetten de toon met hun minimalistische, Zwitserse ontwerp.

Opvallend is dat brood bakken in een stoomoven wordt aangeraden. En dat heeft juist weer met het vocht en de warmte te maken waardoor gist goed rijst. Bovendien wordt de broodkorst extra knapperig door de stoom, zonder dat de binnenkant uitdroogt. 

FotoOverzicht van de nieuwste ovens & hun mogelijkheden

Deze bijzondere 3 in 1 Pelgrim oven stoomt, bakt, grilt en warmt op in de magnetron. Met 18 ovenfuncties en 140 automatische programma’s met voorgeprogrammeerde recepten is alles mogelijk. 

Tip

Voor een stoomoven is geen aansluiting op de waterleiding nodig, maar het kan wel. Veel stoomovens maken gebruik van een waterreservoir, dat regelmatig moet worden bijgevuld.

Meer informatie over ovens?

Kijk voor meer informatie en inspiratie op het gebied van ovens naar het overzicht met voorbeelden van ovens of bezoek eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis brochures te bestellen boordevol informatie.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen