pinterest
Moderne spoelbakken: functioneel & krasvast

Moderne spoelbakken: functioneel & krasvast

De spoelbak is het meest gebruikte onderdeel in de keuken en behoorlijk aan ontwikkeling onderhevig. Behalve de ontwikkelingen op het gebied van materialen,  bieden de huidige spoelbakken ook extra werkruimte, handige compartimenten en kunnen ze je helpen met het besparen van water. Ze zijn er in verschillende materialen, maten, materialen, kleuren en vormen. Voor elke keukenstijl is een spoelbak te vinden.

Spoelbakken: de vele mogelijkheden

Spoelbakken zijn er in uiteenlopende materialen en daarbij behorende kleuren, zoals roestvrij staal, natuursteen, kunststof en keramiek. De vorm – rond, vierkant of langwerpig - is een kwestie van persoonlijke smaak. Een dubbele bak verdient de voorkeur, maar anderhalve bak is een goede keuze als er niet genoeg ruimte is. Wanneer spoelbak en werkblad van hetzelfde materiaal zijn, kan de spoelbak naadloos worden geïntegreerd. Ook kan een spoelbak worden opgebouwd, vlak ingebouwd en ondergebouwd. Kies bij voorkeur voor een duurzame spoelbak die kras- en vlekbestendig is en tegen hoge temperaturen bestand is.

Kleur is de trend

Gekleurde spoelbakken behoren tot één van de huidige keukentrends. Spoelbakken van gekleurd RVS hebben alle eigenschappen die nodig zijn voor de keuken: ze zijn voedselveilig, kleurvast, krasvast en kunnen chemicaliën weerstaan. Keramische spoelbakken zijn er tegenwoordig ook in verschillende trendkleuren. In het robuuste keramische materiaal worden geen sporen nagelaten door krassen, snijden, deuken of beschadigingen. Een andere optie is een spoelbak waarvan de wanden van hetzelfde materiaal zijn als het werkblad (composietsteen, graniet en Lightbeton®), terwijl de bodem van hittebestendig RVS is. Wat het ook wordt, voor vrijwel elke spoelbak zijn handige accessoires leverbaar, zoals snijplanken, draadkorven en afdruipschalen.

Voorbeelden en informatie over verschillende soorten spoelbakken

FotoModerne spoelbakken: functioneel & krasvast

De Sona spoelbak van Blanco is in maar liefst negen verschillende kleuren verkrijgbaar. Voor elk type keuken een spoelbak dus. Op de foto model 6S met een grote spoelbak en een centraal geplaatst uitgietbakje dat de contouren van het afdruipvlak volgt.

FotoModerne spoelbakken: functioneel & krasvast

Deze trendy spoelbak Lanesto van Dekker Zevenhuizen van zwart kunststof oogt niet alleen robuust, maar is ook nog eens krasvast. Veel krasvaster zelfs dan email. De zwarte bak heeft een kleine radius waardoor hij gemakkelijk te reinigen is. 

FotoModerne spoelbakken: functioneel & krasvast

Blanco heeft oog voor detail met de speciale verzonken afloop in het afdruipvlak. De notenboom-compound snijplank beweegt gemakkelijk over het afdruipvlak en de spoelbak. De diepte van 19 centimeter maakt afwassen en spoelen zeer gebruiksvriendelijk. Dit model, de Jaron, is een uiterst vernuftig en functioneel kunstwerkje.

FotoModerne spoelbakken: functioneel & krasvast

Voor een robuuste uitstraling heeft Dekker Zevenhuizen Lanesto spoelbakken van Lightbeton met RVS bodem. LightBeton is zo'n 60% lichter dan standaardbeton. Toch is het minstens zo robuust en onverwoestbaar. Het is een glasvezel versterkt betonsteen met een kern van lichtgewicht hardschuim. Al is de samenstelling anders, de uitstraling is hetzelfde. 

Kijk voor meer informatie en inspiratie op het gebied van spoelbakken naar het overzicht met voorbeelden van spoelbakken of bezoek eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

FotoModerne spoelbakken: functioneel & krasvast


Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen