Miele en Microsoft ontwikkelen slimme kookapparatuur

Miele en Microsoft ontwikkelen slimme kookapparatuur

Om keukenapparatuur nog slimmer te maken hebben Miele en Microsoft de handen ineen geslagen.  Het ontwikkelde concept voor kookapparatuur op basis van Microsoft Azure werkt samen met mobiele apparaten en internetdiensten en biedt zo hulp bij het koken. De nieuwe technologie kan ervoor zorgen dat de oven zo wordt ingesteld, dat je zeker weet dat het gerecht er perfect gaar uitkomt.

Miele verandert onze manier van koken

Miele en Microsoft zijn samen op zoek naar nieuwe mogelijkheden om met internettoepassingen het koken nog leuker en gemakkelijker te maken. Het proof-of-concept laat gebruikers door de website van Miele scrollen en een recept selecteren. Wanneer het recept is gekozen, worden de noodzakelijke bereidingsstappen via Azure op de smartphone of tablet geladen. De oven wordt dan ook automatisch op dat specifieke gerecht voorgeprogrammeerd. Zo krijg je altijd het beste resultaat.  Het hulpsysteem bevat ook temperatuurgrafieken, temperatuurtijden en andere speciale functies - zoals het toevoegen van stoom - die voor de beste gril-, kook- en bakresultaten moeten zorgen. Op deze manier kan iedereen het beste uit de kookapparatuur halen. Miele levert hiermee een innovatief en slim apparaat dat klanten een spannende, persoonlijke kookervaring biedt.

Miele keukenapparaten

Voorbeeld van Internet-of-Things

De bedrijven benadrukken dat het om een studie gaat en niet om producten die rijp zijn voor een marktintroductie, maar ze verklaren wel dat het een voorbeeld is van hoe Internet-of-Things (IoT) en clouddiensten ook voor consumententoepassingen in te zetten zijn. Miele en Microsoft proberen meer van dit soort projecten met internetdiensten op poten te zetten.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP