pinterest
Miele en Librije's Atelier slaan handen ineen

Miele en Librije's Atelier slaan handen ineen

Op maandag 30 januari 2012 kondigden Jonnie en Thérèse Boer van Restaurant De Librije in Zwolle een unieke samenwerking met Miele aan. In aanwezigheid van algemeen directeur Sjaak Brouwer van Miele Nederland werd het startsein gegeven voor tal van activiteiten.

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking komt tot uiting in Librije’s Atelier, dat gevestigd is in Librije’s Hotel. Dit moderne kookatelier beschikt namelijk sinds kort over hoogwaardige apparatuur van Miele voor het bereiden van de meest uiteenlopende gerechten tijdens culinaire workshops. Deze kookworkshops - onder leiding van Jenneke Boer, de chef-kok van Librije’s Atelier - variëren van moleculair koken, het bereiden van viergangenmenu’s tot het maken van de bekende Librije’s mondvermaakjes.

Koken met stoom
Tijdens de kookworkshops in Librije’s Atelier staat onder andere het koken met stoom centraal. Sjaak Brouwer van Miele: “Met maar liefst twee hogedrukstoomovens en elf combi-stoomovens zullen de cursisten veel gerechten met stoom gaan bereiden. Met een stoomoven is het immers mogelijk om in korte tijd een uiterst smaakvolle en tevens gezonde maaltijd te bereiden. Vitaminegehalte, smaak, voedingswaarde en kleur van de gerechten blijven veel beter bewaard dan bij het traditionele koken in water. Verschillende gerechten zijn ook gelijktijdig zonder smaak- en geuroverdracht te bereiden.” Jonnie Boer vult aan: “In de professionele keuken kennen we de voordelen van koken met stoom als geen ander. Daarom willen we nu ook de consument laten kennismaken met deze manier van gezond en smakelijk koken. Ook koken de cursisten op inductiekookplaten. Een hele bewuste keuze, want wij koken in ons restaurant ook op inductie. Het is een heel directe en snelle manier van koken”.

FotoMiele en Librije's Atelier slaan handen ineen    

Ontwikkelen van workshops en recepten
Naast de geplande kookworkshops in Librije’s Atelier ontwikkelen het atelier en Miele gezamenlijk recepten en nieuwe kookworkshops. “Wij willen de consument graag laten inspireren door een van de meest geprezen chefs die ons land kent. Het past perfect binnen onze communicatiestrategie, waarbij wij de belofte doen dat met onze inbouwapparaten een keuken tot leven komt. Vandaar organiseren wij in Librije’s Atelier niet alleen kookworkshops, maar geven wij hier ook producttrainingen aan onze dealers. De samenwerking betekent ook dat Jonnie en Thérèse Boer medio dit jaar een kookworkshop in het Miele Culinary Institute in Vianen zullen geven”, aldus Sjaak Brouwer. “Het bieden van de hoogste kwaliteit en het streven naar perfectie zijn kenmerkend voor de werkwijze van Librije’s Atelier én Miele”, meldt Jonnie Boer. “Bovendien hebben wij dezelfde passie voor ingrediënten, nieuwe producten en de passie om die kennis over te brengen op onze gasten. Miele en Librije’s Atelier zijn dan ook de perfecte match.”

Librije’s Atelier
Voor consumenten heeft Librije’s Atelier diverse cursussen ontwikkeld, met onderwerpen variërend van het maken van dressings, fileren van vis, bereiden van vlees tot het verwerken van groenten. Zowel beginnende als gevorderde thuiskoks zijn welkom. Ook wijnliefhebbers kunnen een mooie basiscursus volgen. Zo leert men al proevende diverse druivenrassen te herkennen, krijgt men informatie over de vinificatie, de wijngebieden en de wijnlanden. Ook wordt uiteraard het combineren van wijn en spijs niet vergeten. De cursussen worden met een wijncertificaat afgesloten. Voor professionals organiseert Librije’s Atelier eigentijdse, praktijkgerichte workshops waar dieper wordt ingegaan op reguliere lesstof. Een interessant en praktijkgericht lesprogramma, bestaande uit culinaire producten en eigentijdse technieken. Een mooie gelegenheid om de filosofie van De Librije uit te dragen en te delen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen