pinterest
Marmer(look) in de keuken met de werkbladen van Kemie

Marmer(look) in de keuken met de werkbladen van Kemie

Marmer in de keuken is hot en  keukenbladen fabrikant Kemie weet als geen ander waar het de meest exclusieve marmers kan vinden. Ben je op zoek naar materialen met een marmerlook? Ook dan heeft Kemie aantrekkelijke alternatieven. We zetten een aantal mooie kleuren/soorten marmer werkbladen- en look-a-likes voor je op een rij.

Keukentrend: de marmer 'look'

Eerst de look-a-likes. Wat betreft trends en nieuwe materialen is Kemie een toonaangevend bedrijf. Daarom kan er zo goed worden ingespeeld op de vraag naar keukenbladen met marmeruitstraling die oersterk zijn en niet gevoelig voor zuren. Dat kan onder andere met Ceramistone.

Deze keramische keukenbladen zijn hitte- en zuurbestendig, maar ook krasvast en erg gebruiksvriendelijk. Natuurlijk is het blad gemakkelijk te reinigen. Kortom, kwaliteit in al z’n facetten. De keramische kleuren Bright Marble, Montsho en Travertine Grey Hammered hebben een prachtige marmeruitstraling, zoals je hieronder kunt zien.

FotoMarmer(look) in de keuken met de werkbladen van Kemie
Dit keukeneiland heeft een werkblad van keramiek, maar heeft de uitstraling en de looks van prachtig wit marmer, inclusief de mooie grijze 'aders'. Helemaal volgens de laatste keukentrends. Het blad is van het materiaal Ceramistone in de kleur Bright Marble.

FotoMarmer(look) in de keuken met de werkbladen van Kemie
Dit zwarte keramisch werkblad Ceramistone Montsho heeft een stoere en natuurlijke uitstraling met een realistische marmerlook. Dit hightech materiaal is gemakkelijk te onderhouden en heel sterk

Een marmeren blad

Kies je liever voor 'echt' marmer, dan zit je ook goed bij Kemie, want marmer zit ze in de genen. Bijna 50 jaar geleden begon het bedrijf met de import en export van marmersoorten, wat overigens nog steeds in de naam besloten ligt: KEmpische Marmer Import en Export. Het bedrijf kan dan ook bogen op jarenlange ervaring en expertise nu de vraag naar marmeren bladen weer toeneemt. We zetten een paar pareltjes voor je op een rij:

"Marmer Fior di Bosco: beroemd & zeldzaam en een waanzinnige blikvanger

FotoMarmer(look) in de keuken met de werkbladen van Kemie

Fior di Bosco (hierboven afgebeeld in combinatie met Pitt Cooking gasbranders) is een beroemd en zeldzaam marmer uit Zuid-Toscane in Italie en wordt ook wel ‘Etruscan Grey’ genoemd.  Dit marmer is in de loop der jaren wereldberoemd geworden en wordt onder andere door architecten toegepast bij de meest prestigieuze projecten. De ontginning wordt gezien als een van de moeilijkste van Italië en ook de verwerking van blok tot plaat vraagt het beste van de natuursteenvakmensen. Maar dan heb je ook wel een waanzinnige blikvanger in de keuken!

"Zelfs Michelangelo koos voor zijn wereldberoemde kunstwerken het witte Bianco Carrara Gioia marmer

FotoMarmer(look) in de keuken met de werkbladen van Kemie

Het witte marmer Bianco Carrara Gioia van het hierboven afgebeelde kookeiland, heeft grijze aders en typische ‘spotjes’ en komt uit het marmer walhallarondom Carrara in Noordwest-Toscanein Italie. Michelangelo koos voor zijn wereldberoemde beeldhouwkunstwerken ‘David’  en ‘Pièta’ bewust voor dit unieke marmer, omdat de uitstraing zo bijzonder is. Ieder blok is qua kleur, aders en grootte verschillend en dus uniek. Kemie gaat altijd op zoek naar het perfecte blok.

"Keukenblad Black Fusion maakt indruk op de beurs

FotoMarmer(look) in de keuken met de werkbladen van Kemie

Onlangs maakte Kemie op de beurs indruk met dit prachtige natuurstenen blad Black Fusion. Een werkblad van zwart marmer waarmee het bedrijf alle competenties presenteerde, zoals het laten end-matchen van de randafwerking. Niet alleen de technische competenties kwamen tijdens deze keukenbeurs naar voren, ook werd duidelijk hoe ver Kemie gaat in de begeleiding tijdens de aankoop van een hoogwaardig werkblad van marmer. Een unieke aanpak die alleen Kemie biedt.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen