pinterest
Leuke weetjes over de koelkast en meer...

Leuke weetjes over de koelkast en meer...

De koelkast is het meest gewaardeerde gezinslid in Nederland. 94% van de Nederlanders vindt de koelkast het meest onmisbare apparaat in huis en de koelkastdeur blijkt de meest geopende deur in de hele woning.

Kwart van mannen grijpt naar koelkast voor comfort food

Mensen staan er misschien niet bij stil, maar van alle deuren in huis wordt de koelkastdeur het vaakst geopend (77%). Gemiddeld zelfs nog vaker dan de toiletdeur (64%). Naast het functionele aspect van de koelkast, rent 25% van de Nederlandse mannen ook naar dit apparaat om troost te zoeken in comfort food en gebruikt 21% de koelkast als een plaats voor herinneringen als foto’s en ansichtkaarten. Het is dan ook niet gek dat uit alle huishoudapparaten de koelkast als meest onmisbaar wordt bestempeld (94%). Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd voor Bosch onder ruim 500 Nederlandse huishoudens.

FotoLeuke weetjes over de koelkast en meer...

Koelkast: ‘wall of memories’

Nederlanders fleuren hun koelkast graag eigenhandig op. Voor één op de vijf Nederlanders is de koelkast dé plaats om herinneringen te bewaren: van foto’s en ansichtkaarten tot liefdesbrieven. De vijf meest aangetroffen voorwerpen op koelkasten zijn: magneetjes (30%), (kinder)tekeningen (13%), foto’s (12%), kalenders (7%) en ansichtkaarten (6%).Ook zegt bijna twee op de vijf Nederlanders dat hun koelkast heeft bijgedragen aan belangrijke momenten in het leven. Liefde gaat duidelijk nog altijd door de maag… En al hebben ze dat imago niet, mannen blijken écht sentimenteler te zijn dan vrouwen als het op hun koelkast aankomt. Met name mannen (38%) vinden namelijk dat dit apparaat bijdraagt aan belangrijke levensmomenten, zoals de eerste keer koken voor hun partner of dat heerlijke etentje met vrienden. Bovendien vinden zij ook troost bij hun koelkast, een kwart van de mannen grijpt namelijk naar hun koelkast voor comfort food.

Een koelkast groeit met je mee

Uit het onderzoek is gebleken dat 75% van de huishoudens vindt dat de koelkast een belangrijke rol in het dagelijks leven heeft. De helft van de Nederlanders geeft daarbij aan dat iedere gezinssamenstelling en levensfase om een ander soort koelkast vraagt. Want met iedere gezinssamenstelling krijgt de koelkast een nieuwe lading, zowel emotioneel als in de inhoud. Voor iedere gezinssituatie zijn andere functies van de koelkast belangrijk. Zo is een wijnkoelkast beter op zijn plaats in een bachelor pad, terwijl de gezinskoelkast vooral genoeg ruimte moet hebben voor alle kinderhapjes, chocomel en appelmoes. In de helft van de Nederlandse huishoudens hebben producten een vaste plaats in de koelkast.

Nederlanders vinden het belangrijk dat het meest onmisbare apparaat goed koelt (68%), veel ruimte heeft (56%), energiezuinig is (55%) en een lange levensduur heeft (49%). Maar voor één op de drie ondervraagden moet de koelkast daarnaast ook mooi zijn en een goed design hebben. Hoe dan ook, Bosch heeft voor ieder huishouden een oplossing. Gek op design? Kies dan voor de tijdloze Bosch Classic, in bijvoorbeeld een knalrode kleur. Een keer per week alle boodschappen in huis halen? Dan biedt het 4-sterren diepvriesgedeelte en een HydroFresh-box met regelbare luchtvochtigheid om levensmiddelen twee keer langer vers te houden de oplossing. Een groot gezin? Ga dan voor een side-by-side Amerikaans formaat koelkast, met extra grote lades, flexibele VarioZone-indeling en de A+++ energieklasse.

FotoLeuke weetjes over de koelkast en meer...

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen