Natuursteen in de keuken

Natuursteen in de keuken

Natuursteen is sterk, vochtbestendig en zo gebruiksvriendelijk dat het heel geschikt voor de keuken is. Natuursteen vloeren en werkbladen hebben een stoere, landelijke uitstraling en passen daarom perfect in de huidige interieurtrends. Daarnaast oogt dit materiaal tijdloos en is daarom ook heel geschikt voor keukens in elke andere stijl. Van keukens met een industriële uitstraling tot handgemaakte houten keukens; natuursteen is een verrijking voor elke keuken.

Norvold natuursteen graniet beton look    


Werkbladen van natuursteen

Natuursteen is milieuvriendelijk, duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. Daarom wordt het dankbaar en vaak toegepast in de keuken. Keukenwerkbladen van natuursteen kunnen tegen een stootje, zijn goed te onderhouden en geven de keuken een stoere, landelijke uitstraling. Met een werkblad van natuursteen haal je de natuur in huis.

Aanrechtblad van natuursteen via Norvold International   Keuken werkblad van natuursteen via Norvold International


Soorten natuursteen

Het sterke en duurzame Belgisch hardsteen is zeer geschikt als vervanger voor een betonnen werkblad. De structuur van het steen is niet ruw en niet  glad. Doordat er strepen lopen op de plekken waar de zaag zijn werk heeft gedaan, krijgt het materiaal een industriële look. Uniek, duurzaam en helemaal volgens de laatste trends. Graniet wordt het meest toegepast in de keuken: een sterk en duurzaam materiaal met een glanzend of mat oppervlak. Omdat het – zoals de meeste steensoorten – poreus is, wordt het na het polijsten voorzien van een beschermende siliconenlaag. Hierdoor is het goed bestand tegen zuur, hitte en krassen.

Norvold natuursteen graniet beton look

Vloertegels van natuursteen

Voor de keukenvloer geldt dat deze aan twee belangrijke eigenschappen moet voldoen, namelijk bestand zijn tegen vocht én slijtvast zijn. Een keukenvloer van natuursteen voldoet niet alleen aan deze eigenschappen, het is ook een hele stijlvolle vloer die zich bovendien perfect leent voor vloerverwarming. Heerlijk comfortabel in de keuken! Uit het verre Noord Afrika importeert Norvold de “Olifant vloer”. Een prachtige vloer met verschillende grijstinten en een verouderde look, die ontstaat door een flinke bewerking: de steen wordt getrommeld, gezaagd en geschuurd aan het oppervlak, waardoor er een soort kasteelvloer ontstaat. Ook marmer, kalksteen en leisteen ligt prachtig op de keukenvloer. Het is vochtbestendig, iets minder makkelijk in onderhoud en gaat een leven lang mee. De tegels komen in verschillende maten en hebben een matglans afwerking.

Norvold natuursteen olifant grijs vloer

Norvold natuursteen

Norvold International uit Soesterberg is specialist op het gebied van natuursteen vloeren. Deze bekende Nederlandse leverancier heeft een wereldwijde collectie wand- en vloertegels, zowel voor binnen als buiten. In de showroom staan meer dan 100 steensoorten te pronken.  

De vloeren afgebeeld in  dit artikel zijn te bezichtigen bij de showroom Gebr. de Wilde BV in Naarden.
Het graniet keukenblad is te zien bij ST1 Gallery in Baarn

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP