pinterest
Keukentrends

Keukentrends

Welke keukens gaan het helemaal worden het komende jaar? En welke kleuren en materialen voor werkbladen, kastfronten en accessoires passen in die trends? Hoe kun je deze verschillende materialen met elkaar combineren?

Elk jaar brengt Dekker Zevenhuizen samen met trend forecaster Monique van der Reijden de woontrends uitgebreid in kaart en laat zien hoe we dat terug gaan zien in de keuken. Lees wat belangrijk wordt en wat je dus niet mag missen!

Soft Stream in de keuken

In de Soft Stream stijl worden materialen op een nieuwe en creatieve manier gemixt. Door ronde vormen en vloeiende lijnen te combineren met natuursteen in zachte zand- en kiezeltonen, is de totale look-and-feel zacht en comfortabel: harde materialen die soft lijken. Daar passen accentkleuren in een zachte pastelkleur bij. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mintgroene accessoires of pak het groter aan met de mooie nieuwe pastelroze inductiekookplaat van Makus. 

FotoKeukentrends

De 'zachte' uitstraling van de materialen gaat hand in hand met een hightech keukenoplossingen, zoals bijvoorbeeld een spoelbak die onder het keukenblad verdwijnt. Er wordt dus out-of-the-box ontworpen voor de nieuwe keuken van 2021!

Het kookeiland staat als een luxe meubel in de ruimte

In de Soft Stream keuken is het kookeiland een echte blikvanger geworden: het staat als een luxe meubel in de ruimte. De kookplaat en spoelbak zijn volledig weggewerkt onder het blad, waardoor je het meubel net zo makkelijk gebruikt als tafel of dressoir.

FotoKeukentrends

Je ziet hier een keukenblad van Evora Ceramics in de matte kleur Smokey Grey gecombineerd met een achterwand van TopLaminaat in de rustige houtkleur Nordic Wood. Lila gecoat glas voegt er een glanzend kleuraccent aan toe. De marmeren cirkels zijn van het luxe composietsteen Cambria. Door het subtiele contrast tussen mat en glans, samen met ronde vormen en hight-tech functionaliteiten, is dit bijzondere ‘boemerang’meubel een pareltje voor bijvoorbeeld een kleiner, luxe appartement of een loft.

Rural Chic in de keuken

Rural Chic is de nieuwe mix van landelijke en industrieel. In deze trend zie je juist geen ronde vormen, maar grote 'bewegingen' met strakke architectonische lijnen. De look-and-feel is stoer, chic en handgemaakt, en verrassende eyecatchers stelen de show.

FotoKeukentrends

In de keuken wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals onbewerkt hout, steen, marmer en staal. Planten als groene decoratie zijn een onderdeel van het ontwerp. Ze horen er gewoon bij! De Rural Chic trend speelt zich af op de grens van binnen en buiten, met hoog-laagcontrasten en creatieve vlakverdelingen. Luxe metalen zoals goud en koper zijn de sfeermakers.

Met een 'groenstrook' wordt een buitenterras gecreëerd in de keuken

De Rural Chic keuken loopt naadloos over in de living. Met extra lage zitplekken naast hoge en een groen’strook’. Zo wordt een buitenterras gecreëerd in de keuken. Opvallende elementen zijn bijvoorbeeld het lichtgroene marmeren kookeiland in de kleur Calacatta Green, met een spoelunit met Selsiuz kokendwaterkraan en spoelbak in de kleur Copper. 

FotoKeukentrends

Het wordt weer een mooi keukenjaar. Wij kijken er naar uit! Kijk hier voor meer inspiratie op het gebied van kleuren en materialen voor werkbladen.

Bezoek voor meer tips, trends en informatie www.dekkerzevenhuizen.nl en download het inspirerende Keuken Nieuws magazine!

Bekijk hier het filmpje met alle trends:

FotoKeukentrends

FotoKeukentrends

Dekker Zevenhuizen

Jouw keuken en badkamer

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen