pinterest
Keukens met een kookeiland. Inspiratie!

Keukens met een kookeiland. Inspiratie!

De open keuken is definitief terug van weggeweest. Steeds meer vierkante meters worden er voor vrijgemaakt. Een kookeiland in deze ruimte zorgt voor een aangename afscheiding. Bovendien kook je altijd in het centrum van de keuken en daarom kijk je nooit meer tegen een kast of een muur aan.

Kookeiland of spoeleiland

Het kookeiland is spoel- en werkplek, ruimteverdeler en keukenbar in één. Een multifunctionele plek waar lekker kan worden gekookt, gekletst en gegeten. Een eiland als ruimteverdeler is superfunctioneel.  Afhankelijk van je persoonlijke smaak en beschikbare ruimte kunnen de kookplaat of het fornuis, de spoelbak en een vaatwasser worden geïntegreerd in het eiland. Vaak wordt ook gekozen voor een spoeleiland met spoelbak, waarbij het fornuis of de kookplaat op een andere plek van de keuken wordt geplaatst. Zo creeer je meer werk- en eetruimte aan het eiland. Het voordeel van een spoeleiland ten opzichte van een kookeiland is dat er geen afzuigkap nodig is. Nu zijn er tegenwoordig overigens mooie oplossingen om een afzuigkap beter te integreren, bijvoorbeeld een down-draft afzuigsysteem in het werkblad en eiland-afzuigkappen met het uiterlijk van een lamp. Houd er rekening mee dat er voor een spoeleiland een afvoer gemaakt moet worden in het midden van de keuken.

Voorbeelden van keukeneilanden

Er zijn verschillende soorten kook- en spoeleilanden en er zijn verschillende oplossingen. Ook wanneer  de keuken niet heel groot is of er geen ruimte is voor een uitbouw, zijn er nog veel mogelijkheden. Wij maakten een overzicht van verschillende kook- en spoeleilanden ter inspiratie.

FotoKeukens met een kookeiland. Inspiratie!
Bijzonder aan de Blade keuken-serie van Modulnova is dat de randen slechts één centimeter dun zijn. Voor de afwerking is er keuze uit aluminium, glas, fenix, ruw eiken of kerlite. Bij deze opstelling is zelfs de afzuigkap met kerlite afgewerkt.

FotoKeukens met een kookeiland. Inspiratie!

Het taupekleurige kookeiland van deze bulthaup keuken vormt een mooi contrast met de kastenwand in antraciet. Het aanzicht vanuit de woonkamer is zo strak mogelijk en dus greeploos gehouden. De keuken is strak vormgegeven, maar wel voorzien van een uitnodigende bar naast de koffiecorner.

FotoKeukens met een kookeiland. Inspiratie!
Een keuken zonder grenzen, als hart van het huis, dat wilde Poggenpohl bereiken met het Fourth Wall Concept. De naam is te herleiden naar de vierde wand uit het theater, de onzichtbare muur tussen publiek en acteurs. Zo heeft de wand achter het kookeiland een transparante koeling waarin de ingrediënten liggen alsof ze zweven in de lucht.

FotoKeukens met een kookeiland. Inspiratie!
De Speculo designkeuken by Eric Kant van Tieleman Keukens bestaat uiteen hypermoderne luxe eilandkeuken, waarvan de eilanden worden verbonden door bruggen. Het eiland is omringd door een spiegel kastenwand en een Vancouver houten kastenwand. 

FotoKeukens met een kookeiland. Inspiratie!
De SieMatic S3 met kookeiland in grafietgrijs en maïsgeel met magnoliawitte plafondhoge kastenwand geeft de keuken een opvallend ander gezicht. Dit kookeiland gaat nooit vervelen, want de grappige geïntegreerde handgrepen kan je naar wens wijzigen. Kies voor de kasten in kunststof uit zes trendy kleuren en acht houtdecors of voor SieMatic SimiLaque in zes tinten. Combineer naar keuze met kleuraccenten in zeven bijpassende tinten.

FotoKeukens met een kookeiland. Inspiratie!
Met dit geheel vrijstaand kook- spoeleiland betrek je moeiteloos de keukenruimte bij de woonkamer. De kleur kristalwit is bij deze Sorrento Plus keuken van Superkeukens gecombineerd met een 6 centimeter dik werkblad, uitgevoerd in de keramiekkleur borba. De greeploze keukenopstelling heeft een apart geplaatste inbouwapparaten-wand.

FotoKeukens met een kookeiland. Inspiratie!
Logic Kitchen van de Keukenspecialist wordt geheel op maat gemaakt naar Nederlandse wensen en eisen en voorzien van Duitse degelijkheid. Geavanceerd binnenwerk, veel kastopties, zoals kasten met een hoogte van maar liefst 90 centimeter, chromeline glasboxen, fluisterprofiel en binnen- en buitenkant in kleur, waarbij  je de keuze hebt uit 19 kleuren.

Meer keukens met kookeiland bekijken?

Neem voor meer keukens met een kookeiland of spoeleiland een kijkje bij product in beeld, je vindt er heel veel soorten keukens in allerlei variaties en stijlen. Of bezoek eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Via onze brochure-service kan je gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

FotoKeukens met een kookeiland. Inspiratie!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen