pinterest
Je keuken een moderne look geven

Je keuken een moderne look geven

Wanneer je een nieuwe keuken koopt, ga je waarschijnlijk voor de nieuwste trends en de kleuren en materialen die op dat moment populair zijn. Ergens weet je wel dat dat over een aantal jaren waarschijnlijk niet meer in de mode is of dat je eigen smaak veranderd is, maar op dit moment is dat gewoon zoals je je keuken het liefste ziet. Als we vele jaren verder spoelen, komen we dus in een tijd dat je niet meer helemaal happy met je keuken bent, maar dat hij eigenlijk nog goed genoeg functioneert om hem niet te vervangen. Of dat je nog niet voldoende gespaard hebt om hem te vervangen. Gelukkig zijn er ook voldoende manieren om je keuken een moderne look te geven, zonder daar veel geld aan kwijt te zijn. We noemen er een aantal!

Vervang de details

Het zijn vaak de details die het hem doen. Dat romantische greepje dat je toen fantastisch vond, past nu helemaal niet meer bij je interieur. Ouderwetse grepen zijn gemakkelijk te vervangen voor bijvoorbeeld strak roestvrijstaal of een mat bronzen tint. Hetzelfde geldt voor de plankjes boven het aanrecht, de handdoekenhaakjes, de (hang)lampjes etc.

Een ander blad

Het blad van je keuken is vaak de blikvanger. Is dat gemaakt van een houtkleur die nu ‘vloekt’ met de rest van je meubelen, of misschien nog wel van ouderwets roestvrijstaal? Dan geeft een ander blad een heel andere uitstraling. Het blad is vrij gemakkelijk te vervangen en laat je keuken er naast modern meteen weer als nieuw uitzien.

FotoJe keuken een moderne look geven 

Je keukenkastjes moderniseren

Je oude keukenkastjes vervangen door een moderne variant is nogal een aanpassing. Maar wist je dat het ook mogelijk is je keukenkastjes te (laten) verven of spuiten? Je kunt dan meteen voor een eigentijdse kleur kiezen en die beschadigingen of vlekken die door de jaren heen ontstaan zijn, zijn meteen verleden tijd. Hebben je kastdeurtjes een bepaald reliëf wat je niet meer aanspreekt? Voor een fractie van de kosten kun je ook alleen je kastdeurtjes vervangen. De maten van keukenkastjes zijn vrij standaard, dus dat kan gemakkelijk.

Vervang de tegels

Heb je tegen de achterwand van je keuken tegels zitten? Dan zijn die waarschijnlijk ook al enkele jaren oud. Je kunt er gemakkelijk een andere, moderne tegel overheen plakken!

De omliggende ruimte aanpakken

Natuurlijk is het één ding om je keuken een moderne look te geven, maar als de rest van de ruimte er dan nog steeds ouderwets uitziet, is het effect minder groots. Denk daarom ook eens na over moderne kunststof kozijnen in plaats van houten kozijnen, kunststof deuren of een moderne kunststof schuifpui die meteen de aandacht trekt. Zo maak je het plaatje compleet!

FotoJe keuken een moderne look geven

Bron keuken foto's: De Keukenvernieuwers

Orgalux

Lade-indelingen van Orgalux

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen