pinterest
Ideeën voor verlichting in de keuken

Ideeën voor verlichting in de keuken

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de keuken. Het is noodzakelijk om goed te kunnen zien wat je aan het bereiden bent. Daarnaast is keukenverlichting bepalend voor de sfeer. Je kunt jouw favoriete woonstijl nog meer benadrukken door te kiezen voor bijpassende verlichting. Wij geven je graag wat inspiratie!

Functionele inbouwspots

Inbouwspots zijn eigenlijk onmisbaar in de keuken. Het is hele goede taakverlichting voor boven het aanrechtblad. Je kunt er ook voor kiezen om spots in het plafond te laten plaatsen. In dat geval werkt het als algemene verlichting. Sluit een dimmer aan zodat je het licht minder fel en dus sfeervol kunt maken.

Eenvoudige plafondlamp

Hou je van eenvoud, maar vind je spots in het plafond toch iets te saai? Kies dan voor een moderne plafondlamp. Koop een armatuur met een strak design en meerdere flexibele lichtbronnen. Hiermee kun je de richting van de verlichting zelf bepalen. Er zijn simpele metalen modellen, maar ook plafondlampen met houten details. Ga voor een materiaal wat terugkomt in de keuken voor een mooi geheel.

FotoIdeeën voor verlichting in de keuken

Industriële hanglampen

De industriële stijl is de laatste jaren niet meer weg te denken. Deze trend kun je heel goed gebruiken voor stoere keukenverlichting. Denk aan een draadlamp van zwart metaal of een robuuste fabriekslamp. Deze lampen met ruwe look passen bij allerlei verschillende woonstijlen. Van modern tot vintage en van minimalistisch tot Scandinavisch.

FotoIdeeën voor verlichting in de keuken

Scandinavische verlichting

Bij Scandinavische verlichting draait het om eenvoud gecombineerd met mooie details. Er wordt veel aandacht besteed aan de materialen of bijzondere designs. Deze lampen hebben vaak neutrale kleuren of lichte tinten. Het past bijvoorbeeld geweldig bij een witte keuken met een houten aanrechtblad.

Opvallende designverlichting

In een minimalistische en moderne keuken is designverlichting een prachtige toevoeging. De lampen springen er direct uit door alle strakke lijnen en rustige kleuren in de keuken. Het is daarnaast heel mooi om een creatieve designer te steunen door een uniek product van ze te kopen. Grote merken hebben ook regelmatig leuke samenwerkingen met ontwerpers. Het is zeker de moeite waard om deze collabs in de gaten te houden.

Romantische kroonluchter

Wie zegt dat een kroonluchter niet thuis hoort in de keuken? Er zijn tegenwoordig hele stijlvolle designs die geschikt zijn voor elke ruimte. Het straalt veel luxe en romantiek uit. Zorg ervoor dat de rest van de keuken een rustige uitstraling heeft. Op deze manier valt de kroonluchter meer op en zal het zeker niet kitsch ogen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen