pinterest
Slimme opbergsystemen voor de keuken

Slimme opbergsystemen voor de keuken

Kastfronten en werkbladen zijn de blikvangers van een keuken maar de opbergruimte die daar achter schuilt, is minstens zo belangrijk. Hoe meer bergruimte in de keuken, hoe beter want er valt nogal wat op te bergen. En daarom zijn praktisch ingedeelde laden en kasten een must.

De nieuwste opbergsystemen

FotoSlimme opbergsystemen voor de keuken

De tijd van onpraktisch diepe onderkasten en stroeve, overvolle laden is voorgoed voorbij. Zeker onder het werkblad zijn laden handiger dan kasten. In steeds meer keukens worden de traditionele onderkastjes vervangen door brede, volledig uittrekbare laden, waarin de complete inhoud zichtbaar en tegelijkertijd makkelijk uitneembaar is. Ideaal voor zware pannen, maar ook voor het opbergen van etenswaren.

FotoSlimme opbergsystemen voor de keuken

Speciale interieursystemen voor het opbergen van bestek, voorraadbussen, kruidenpotjes, borden, messen en elektrische keukenhulpen zijn de finishing touch. Foto: SieMatic MultiMatic

Bestekbakken, bordenhouders, antislipmatjes of verplaatsbare tussenschotten zorgen voor een overzichtelijke onderverdeling en houden de inhoud op zijn plaats.

FotoSlimme opbergsystemen voor de keuken
De meeste laden in keukenkastjes zijn soepel te openen dankzij telescooprails. Uitgerust met een softmotion-systeem zijn ze erg praktisch in gebruik. Ze sluiten geruisloos door een zacht duwtje en daarom tegenwoordig ook vaak strak greeploos. Foto: Interieur keukenkast Poggenpohl

Praktisch vindt een plek

Erg populair is de smalle, uittrekbare voorraadkast die van beide zijden goed toegankelijk en overzichtelijk is: de moderne apothekerskast. Het SieMatic MultiMatic systeem heeft bijvoorbeeld onderstaande kast in de collectie.

FotoSlimme opbergsystemen voor de keuken

Afhankelijk van de keukenopstelling zijn er praktische hoekkasten verkrijgbaar. Kastjes met een carrousel of plateau, die de inhoud naar u toedraaien. Denk er wel aan dat bovenkastjes de ruimte nog kleiner maken. Eén grote kast tot het plafond neemt minder ruimte in beslag en geeft ook veel opbergruimte. Boven het aanrecht is dan plek voor bijvoorbeeld een console. Op een minimum aan vierkante meters kan zo een zee aan bergruimte worden gecreëerd.

Kleinere ruimtes

Is er weinig ruimte beschikbaar in de keuken, denk dan aan schuifdeurtjes. Of deuren die je naar boven kan uitklappen of rollen. Erg fraai zijn schuifdeuren die vanaf het werkblad tot aan het plafond doorlopen. Schuifdeuren zijn er in diverse materialen, waarbij glas of matglas steeds vaker wordt toegepast. Voor rolluiken zijn aluminium, hout en kunststof de meest toegepaste materialen. Zelfs de loze ruimte in en achter de plint hoeft niet onbenut te blijven. Hierin kan een zogenaamde plintlade worden geïnstalleerd.

Verlichting kasten

Een paar lichtpunten in de keukenkasten installeren, is geen overbodige luxe. Laagverbruikende led-lampen zijn hiervoor zeer geschikt. Deze maken het zoeken en ordenen van producten en servies veel makkelijker. Kastverlichting lijkt op het eerste gezicht misschien overbodig, maar het bespaart op jaarbasis enorm veel tijd en verhoogt zeker het gebruikscomfort van de keuken!

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie op het gebied van opbergsystemen kunt u kijken naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.


FotoSlimme opbergsystemen voor de keuken

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen