Geld lenen voor een nieuwe keuken. Wat zijn de mogelijkheden?

Is uw keuken aan vervanging toe? Hoe uitgebreid uw wensen ook zijn, keukens kosten nu eenmaal geld. Wanneer u zelf over voldoende spaargeld beschikt, kunt u de nieuwe keuken eenvoudig uit eigen middelen financieren. Beschikt u niet over (voldoende) spaargeld of wilt u uw spaargeld liever niet aanbreken. Dan kunt u min of meer uit twee mogelijkheden kiezen. Financieren met een tweede hypotheek of met een consumptieve financiering.

Een financiering is een verplichting die u voor langere tijd aangaat, het is daarom van belang dat u zich hier in verdiept. Voor beide financieringsvormen wordt in dit artikel uitgelegd waar u op moet letten.

Afsluiten tweede hypotheek

Wanneer u woonzaam bent in een koophuis, kunt u een tweede hypotheek afsluiten. Met de lage hypotheekrente momenteel lijkt een tweede hypotheek een interessante keuze. Toch is de rente van een tweede hypotheek hoger dan een standaard hypotheek, omdat het risico voor de bank hoger is. Bij een tweede hypotheek zal u ook een adviestraject moeten doorlopen. Dit bestaat onder andere uit een: taxatie, adviesvergoeding en hypotheekakte die door een notaris opgesteld dient te worden.

Consumptieve financiering

Is het in uw situatie niet mogelijk om de financiering via de hypotheek te regelen, of is het vanuit financieel oogpunt niet aantrekkelijk (hier later meer over). Dan kunt u ook een andere weg inslaan, namelijk een consumptieve financiering. Deze lening sluit u af bij een bank of professionele kredietverstrekker.

Wanneer u voor een consumptieve financiering kiest, kunt u kiezen uit een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet.

In tegenstelling tot een Doorlopend Krediet, kunt u bij een Persoonlijke Lening de betaalde rente van uw verbouwingslening als aftrekpost opvoeren bij uw aangifte inkomstenbelasting. Deze leenvorm kent een annuïtaire aflossing (de rente staat vast en heropnames zijn niet mogelijk). U krijgt bij aanvang het hele leenbedrag direct op uw rekening gestort.

Bij een Doorlopend Krediet neemt u geld op als u het nodig heeft. Alleen over het opgenomen bedrag betaalt u rente. De rente is variabel, dit houdt in dat de rente kan stijgen of dalen. De kosten van een Doorlopend Krediet zijn dus afhankelijk van de hoogte van de rente en het opgenomen bedrag.

Bij o.a. Geldlenen.nl kunt u terecht voor kredieten. U kunt daar vragen om een persoonlijk advies zodat zij uw mogelijkheden op een rijtje kunnen zetten.

Welke financieringsvorm is het handigst?

Hypothecair financieren lijkt vaak het voordeligst door de lage rente, wel heeft deze vorm hoge ‘opstartkosten’. Het is daarom raadzaam om de totale kosten van beide financieringsmogelijkheden naast elkaar te zetten. Neem in deze berekening alle bedragen mee, zoals: de kosten voor het afsluiten en het totaal aan rente wat u tijdens de looptijd moet betalen. Zo krijgt u eenvoudig een inzicht in de financieringsvorm die in uw situatie het meest voordelig is.

Twijfelt u over wat het voordeligst in uw situatie? Dan is het raadzaam om in gesprek te gaan met iemand die u hier wegwijs in kan maken.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen