pinterest
Energiezuinige koelkasten

Energiezuinige koelkasten

Een moderne, nieuwe koelkast is zoveel zuiniger dan een nog werkende koelkast van zeven jaar of ouder, dat het loont om de aankoop van een zuinige koelkast niet uit te stellen. De energie om een zuinige koelkast te maken wordt ruimschoots goedgemaakt door de energiebesparing van een nieuwe koelkast.

Klik HIER voor een overzicht van energiezuinige koelkasten

Toch vervangt 87 procent van de Nederlandse huishoudens de koelkast pas als deze kapot is. Dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door TNS NIPO. Daarom adviseert Milieu Centraal om een niet zuinige koelkast van zeven jaar of ouder nu te vervangen. Moderne koelkasten zijn 60 procent zuiniger dan een koelkast uit 2007. Een koel-vries combi uit 2007 kost per jaar 80 euro aan stroom, een A+++ uit 2014 kost maar 35 euro aan stroom. Het vervangen van alle oudere koelkasten in Nederland door de meest zuinige A+++ koelkast zou een besparing opleveren van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van bijna 300.000 huishoudens. Het verbruik van grondstoffen blijkt niet op te wegen tegen de milieuwinst van de energiebesparing die tijdig vervangen oplevert. De oude koelkast dient wel apart te worden ingeleverd, zodat deze kan worden gerecycled.

Voordelig voor het milieu en de portemonnee

Naast de milieuwinst is er ook voor de huishoudportemonnee een voordeel om de koelkast op tijd te vervangen. Een consument die zijn tafel- of kastmodel koelkast van zeven jaar of ouder nu vervangt door een zuinige A+++ koelkast heeft in zijn geheel een voordeel van ongeveer 115 euro ten opzichte van het uitstellen van de aankoop van een nieuwe, blijkt uit berekeningen van Milieu Centraal. Bij een koel-vries combinatie is het voordeel 225 euro, over een periode van vijftien jaar. In de berekeningen is gekeken naar energiekosten en de extra afschrijvingskosten.

Bron: milieucentraal.nl 

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen