Een houten vloer in de keuken

Een houten vloer in de keuken

Kan een houten vloer of parket ook in de keuken worden gelegd? Ja, dat kan zeker! Wanneer je een open keuken hebt, is het prachtig om de houten vloer door te leggen van de woonkamer naar de keuken. Dit oogt veel ruimer en bovendien wordt de ruimte meer één geheel. De houten vloeren die hieronder zijn afgebeeld, zijn voldoende afgewerkt om als keukenvloer geplaatst te worden. Het onderhoud bestaat uit dweilen met een speciaal onderhoudsmiddel.

Een gelakte- of geoliede houten vloer in de keuken

Omdat er op een keukenvloer vaker water kan terecht komen, moet de houten keukenvloer goed worden afgewerkt. Om vocht tegen te houden is een laklaag op de houten vloer de beste waterbestendige afwerking. Gelakte vloeren hebben het voordeel dat ze weinig onderhoud naast het schoonmaken hebben, maar slijten wel sneller dan een geoliede houten vloer en zullen dan opnieuw gelakt moeten worden. Een geoliede vloer houdt vocht en vlekken tegen, maar moet zeker in de keuken regelmatig in de olie gezet worden en vergt dus meer onderhoud. Wanneer je dit ongeveer elk half jaar doet, zal de geoliede houten vloer een lange tijd meegaan.

Onderhoud van de houten vloer in de keuken

Houten vloeren in de keuken hebben iets meer onderhoud en aandacht nodig dan parket in de rest van het huis. Wanneer de vloer nat wordt tijdens het koken of bij het afwassen, zorg dan dat deze weer zo snel mogelijk gedoogd wordt met bijvoorbeeld een goed uitgewrongen dweil. Ook is het verstandig om de vloer regelmatig te dweilen met een speciaal schoonmaakmiddel om vet en etensresten van het parket te verwijderen. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie en een gratis brochure.

Voorbeelden van houten vloer in de keuken

Houten visgraat parket in de keuken - Meister longlife parket
Visgraat parket - Meister longlife parket

Houten vloer van Solidfloor in witte keuken
Solidfloor Anchorage Lamelparket

Verweerde houten plankenvloer in landelijke keuken - Driftwood Earth & Fire Atoll via Solidfloor
Driftwood Earth & Fire Atoll via Solidfloor

Houten vloer in de keuken - BasiclifePlus via Your Floor
Driftwood Earth & Fire Atoll via Solidfloor

Houten vloer in keuken Piet Boon - Plank by Solidfloor
Solidfloor Plank by Piet Boon

Keukenvloer van bamboe - Moso
Bamboevloer - MOSO bamboo Forest

Solidfloor parket in keuken -  Vintage Nebraska
Solidfloor lamelparket Vintage Nebraska

Keuken met houten vloer via Beukers vloeren

Europees eiken visgraat in Amaradero finish via Beukers Vloeren

Nog meer houten vloeren bekijken? Klik hier en bekijk een volledig overzicht van houten vloeren! Kijk ook een op onze Pinterest pagina voor meer inspiratie.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief