pinterest
De maatwerk keuken van je dromen

De maatwerk keuken van je dromen

Interieurbouwer Maurits Büsse en keukenontwerper Laura Brokaar vormen als zwager en schoonzus het creatieve team van MUGG., een Haarlems bedrijf waar keukens worden ontworpen en gerealiseerd. In een interview in het nieuwste UW Keuken magazine vertelt Laura meer over de manier waarop zij te werk gaan en geeft ze inspirerende adviezen om een  droomkeuken te realiseren!

Materialen en kleuren: het leukste deel

Laura: “We komen het liefst bij mensen thuis en nemen dan een auto vol samples van fronten, werkbladen en grepen mee om te laten zien wat mogelijk is. Zo zien we meteen de ruimte waar de keuken moet komen, hoe het licht naar binnen valt, wat belangrijk is voor de kleuren, én hebben we een beeld bij de interieurstijl.”

Over de materialen en kleuren die ze veel gebruiken, zegt Laura: “Voor mij is het leukste deel de look & feel. We laten stalen van werkbladen en fronten zien van verschillende soorten en kleuren en leggen uit wat de verschillen zijn tussen alle materialen.” Veelgevraagd zijn de keukens met natuurlijke houtstructuren, die worden door MUGG. meestal gerealiseerd met het decoratief plaatmateriaal van DecoLegno. Laura: “Veel klanten komen bij ons met een wens voor ronde vormen en afgeronde hoeken, daar is dit materiaal heel geschikt voor. Het ziet er ook heel natuurlijk uit, net echt hout, je voelt de structuur van de nerf.”

FotoDe maatwerk keuken van je dromen

Decoratief plaatmateriaal: DecoLegno - S185 Quercia | Keuken: Mugg Keukens | Foto: Lamaman studio

Trends in de keukenwereld

Laura wijst op de trends die ze momenteel in de keukenwereld zien: “De keukeninrichting is één met het interieur geworden, waar we bij onze klanten thuis vaak de Japandi stijl zien. Een interieurstijl die ik echt heel mooi vind voor keukens. Fronten in walnootkleur of echt nog wel wat donkerder en Scandinavische latjes, die passen bij deze woonstijl.”

FotoDe maatwerk keuken van je dromen

Decoratief plaatmateriaal: DecoLegno - LR29 Sablé | Keuken: Mugg Keukens | Foto: lamannstudio

Er is ook veel vraag naar kasten tot aan het plafond. Dat geeft meteen de uitstraling van een maatwerk keuken omdat het duidelijk op maat voor jouw huis is gemaakt. Het geeft extra opbergruimte, al moet ik altijd wel zeggen: ‘ga daar nou niet je dagelijkse dingen in zetten, want het is wel erg hoog’.

Inspirerende adviezen

Vaak denken mensen bij een maatwerk keuken: dat is ‘out of my league’, maar kleine aanpassingen kunnen al een wereld van verschil maken. Denk aan een kast met een maatwerk front met unieke details zoals greeplijsten in dezelfde kleur als de fronten, combineer dit met standaard fronten op de rest van de kasten. Met deze mix is het voor ons ook mogelijk om een keuken met de look & feel van een maatwerk keuken te creëren voor mensen met een iets minder hoog budget!

Het volledige interview en foto's van de keukens van MUGG. kan je lezen in het nieuwste en dubbeldikke keukenmagazine! Koop UW Keuken magazine hier voor meer tips en informatie.  

FotoDe maatwerk keuken van je dromen

Maurits Büsse en Laura Brokaar | Muggstudio.nl 

DecoLegno

Passende materialen voor maatwerk interieurs

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen