Miele Dialog oven. Dit is de oven van de toekomst!

Miele Dialog oven. Dit is de oven van de toekomst!

Benieuwd naar de toekomst van het koken? Miele presenteerde onlangs “De grootste innovatie sinds de introductie van de inductiekookplaat”: de Dialog-oven. Voor het eerst wordt bij deze oven een techniek toegepast waarbij door middel van elektromagnetische golven intelligent op de consistentie van levensmiddelen wordt gereageerd. 

Miele bakoven met bijzondere kookbeleving

Vanaf het eerste kwartaal 2019 is de bijzondere oven in Nederland leverbaar, maar dat betekent niet dat we ons niet alvast over mogen verheugen. Hoewel het uiterlijk niet van een bakoven is te onderscheiden, maakt de Dialog-oven kookbelevingen mogelijk die men tot nu toe niet voor mogelijk had gehouden.

De nieuwe Miele Dialog oven heeft het uiterlijk van een bakoven, maar gebruikt een andere kooktechniek. Bij de nieuwste Miele oven wordt een techniek toegepast waarbij door middel van elektromagnetische golven intelligent op de consistentie van levensmiddelen wordt gereageerd.
Een voorbeeld dat bij demonstraties verbazing opwekt, is een rauw visfilet in een blok ijs dat in de Dialog-oven wordt gelegd. Het resultaat: na een paar minuten is de visfilet gaar, terwijl het ijs zelf nog steeds bevroren is.

De volgende bereiding is niet minder indrukwekkend: je drapeert een lamsbout op paprika en groene asperges; de rest van de plaat wordt met aardappelwedges belegd en alles wordt samen in de Dialog-oven gelegd. Na zo’n 45 minuten is het lamsvlees gelijkmatig gaar geworden, de groente is licht al dente en de aardappelen zijn zacht. Allemaal automatisch, zonder het procedé te onderbreken en zonder dat er nog ingrediënten bijgevoegd moeten worden.

In een traditionele bakoven zou dit menu met dit resultaat en binnen dit tijdbestek niet zo eenvoudig bereid kunnen worden. Ook spijzen die zo verschillend zijn als zalm en bladerdeeg, waarvan de smaak ideaal harmonieert, kunnen op deze manier makkelijk, snel en in één keer worden bereid.

M Chef-technologie van Miele

De nieuwe Miele Dialog oven heeft het uiterlijk van een bakoven, maar gebruikt een andere kooktechniek. Bij de nieuwste Miele oven wordt een techniek toegepast waarbij door middel van elektromagnetische golven intelligent op de consistentie van levensmiddelen wordt gereageerd.

De veelzijdigheid bij de toepassingen en de kwaliteit van de resultaten zijn gebaseerd op de M Chef-technologie van Miele. Daarbij gaan er elektromagnetische golven door de levensmiddelen heen, die het garingsproces door de productie van warmte op gang brengen. De elektromagnetische golven worden via twee antennes de ovenruimte binnen geleid. Het procedé wordt ondersteund door aanpassing van de frequenties. Via de antennes ontvangt de Dialog-oven ook permanent meldingen over de hoeveelheid energie die het levensmiddel al heeft opgenomen.

Excellente resultaten door ‘M Chef’ aangevuld met conventionele werkwijzen

Een ander belangrijk voordeel van de M Chef-technologie is dat levensmiddelen „in het volume“ worden gegaard. Zo worden bijvoorbeeld filets van de rand tot in het midden gelijkmatig roze gegaard. Bij de klassieke bakoven gaat dat duidelijk moeilijker, omdat de warmte altijd van buiten naar binnen wordt getransporteerd. Zodra het midden dan precies goed is toebereid, zijn de buitenste lagen vaak al veel te gaar geworden. 

Omdat elektromagnetische golven voor een garing zorgen zonder dat het product bruin wordt, kan bijvoorbeeld brood zonder korst worden bereid. Voor op klassieke wijze gebakken brood – maar bijvoorbeeld ook voor de smaak van de aroma’s van geroosterd vlees – wordt de M Chef-technologie met traditionele werkwijzen gecombineerd. De Dialog-oven is daartoe optimaal uitgerust, want het biedt ook de mogelijkheden van de topklasse inbouwapparaten van Miele, compleet met een gebruikersvriendelijk M Touch-display.

Talrijke automatische programma’s, speciaal ontwikkeld voor de Dialog-oven

De netwerkoptie van de Dialog-oven zorgt voor extra kookplezier. Uit de receptendatabank van de Miele@mobile App kunnen gebruikers namelijk kiezen uit talrijke automatische programma’s, die speciaal voor de Dialog-oven zijn ontwikkeld. Met één enkele klik worden de instellingen van het automatische programma rechtstreeks naar het apparaat overgedragen. Met deze functie heeft de gebruiker een rechtstreekse lijn naar de testkeukens van Miele. Wat ze daar goed vinden, kan door de hobbykok binnen no time worden gedownload.

„Gourmet Assistent“ en „Gourmet Profi“ als ondersteuning van de creativiteit
De omgang met de Dialog-oven wordt door automatische programma’s makkelijk gemaakt, zonder dat de eigen creativiteit daardoor naar de achtergrond wordt verdrongen. Als de kok met eigen ideeën wil werken, heeft hij hiertoe de beschikking over twee opties: de ‘Gourmet Profi’ en de ‘Gourmet Assistent’. De ‘Gourmet Profi’ is bedoeld voor gebruikers die al over een bepaalde mate van ervaring beschikken en ook graag zelf experimenteren. Hier kunnen immers alle parameters als bedrijfsmodus, Gourmet Units, intensiteit en gaartijd uitsluitend handmatig worden gekozen. De ‘Gourmet Assistent’ biedt steun aan de kok doordat hiermee afhankelijk van de aard en de hoeveelheid van het levensmiddel de passende instellingen voor een excellent resultaat worden geboden.

De Dialog-oven wordt in april 2018 als eerste in Duitsland en Oostenrijk op de markt gebracht. Vanaf het eerste kwartaal 2019 is de bijzondere oven in Nederland leverbaar.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP