pinterest
Miele Dialog oven. De oven van de toekomst!

Miele Dialog oven. De oven van de toekomst!

Benieuwd naar de toekomst van het koken? Miele presenteert “De grootste innovatie sinds de introductie van de inductiekookplaat”: de Dialog-oven. Voor het eerst wordt bij deze oven een techniek toegepast waarbij door middel van elektromagnetische golven intelligent op de consistentie van levensmiddelen wordt gereageerd. 

Miele bakoven met bijzondere kookbeleving

Hoewel het uiterlijk niet van een bakoven is te onderscheiden, maakt de Dialog-oven kookbelevingen mogelijk die men tot nu toe niet voor mogelijk had gehouden.

FotoMiele Dialog oven. De oven van de toekomst!
Een voorbeeld dat bij demonstraties verbazing opwekt, is een rauw visfilet in een blok ijs dat in de Dialog-oven wordt gelegd. Het resultaat: na een paar minuten is de visfilet gaar, terwijl het ijs zelf nog steeds bevroren is.

De volgende bereiding is niet minder indrukwekkend: je drapeert een lamsbout op paprika en groene asperges; de rest van de plaat wordt met aardappelwedges belegd en alles wordt samen in de Dialog-oven gelegd. Na zo’n 45 minuten is het lamsvlees gelijkmatig gaar geworden, de groente is licht al dente en de aardappelen zijn zacht. Allemaal automatisch, zonder het procedé te onderbreken en zonder dat er nog ingrediënten bijgevoegd moeten worden.

In een traditionele bakoven zou dit menu met dit resultaat en binnen dit tijdbestek niet zo eenvoudig bereid kunnen worden. Ook spijzen die zo verschillend zijn als zalm en bladerdeeg, waarvan de smaak ideaal harmonieert, kunnen op deze manier makkelijk, snel en in één keer worden bereid.

M Chef-technologie van Miele

FotoMiele Dialog oven. De oven van de toekomst!

De veelzijdigheid bij de toepassingen en de kwaliteit van de resultaten zijn gebaseerd op de M Chef-technologie van Miele. Daarbij gaan er elektromagnetische golven door de levensmiddelen heen, die het garingsproces door de productie van warmte op gang brengen. De elektromagnetische golven worden via twee antennes de ovenruimte binnen geleid. Het procedé wordt ondersteund door aanpassing van de frequenties. Via de antennes ontvangt de Dialog-oven ook permanent meldingen over de hoeveelheid energie die het levensmiddel al heeft opgenomen.

Excellente resultaten door ‘M Chef’ aangevuld met conventionele werkwijzen

Een ander belangrijk voordeel van de M Chef-technologie is dat levensmiddelen „in het volume“ worden gegaard. Zo worden bijvoorbeeld filets van de rand tot in het midden gelijkmatig roze gegaard. Bij de klassieke bakoven gaat dat duidelijk moeilijker, omdat de warmte altijd van buiten naar binnen wordt getransporteerd. Zodra het midden dan precies goed is toebereid, zijn de buitenste lagen vaak al veel te gaar geworden. 

Omdat elektromagnetische golven voor een garing zorgen zonder dat het product bruin wordt, kan bijvoorbeeld brood zonder korst worden bereid. Voor op klassieke wijze gebakken brood – maar bijvoorbeeld ook voor de smaak van de aroma’s van geroosterd vlees – wordt de M Chef-technologie met traditionele werkwijzen gecombineerd. De Dialog-oven is daartoe optimaal uitgerust, want het biedt ook de mogelijkheden van de topklasse inbouwapparaten van Miele, compleet met een gebruikersvriendelijk M Touch-display.

Talrijke automatische programma’s, speciaal ontwikkeld voor de Dialog-oven

De netwerkoptie van de Dialog-oven zorgt voor extra kookplezier. Uit de receptendatabank van de Miele@mobile App kunnen gebruikers namelijk kiezen uit talrijke automatische programma’s, die speciaal voor de Dialog-oven zijn ontwikkeld. Met één enkele klik worden de instellingen van het automatische programma rechtstreeks naar het apparaat overgedragen. Met deze functie heeft de gebruiker een rechtstreekse lijn naar de testkeukens van Miele. Wat ze daar goed vinden, kan door de hobbykok binnen no time worden gedownload.

„Gourmet Assistent“ en „Gourmet Profi“ als ondersteuning van de creativiteit
De omgang met de Dialog-oven wordt door automatische programma’s makkelijk gemaakt, zonder dat de eigen creativiteit daardoor naar de achtergrond wordt verdrongen. Als de kok met eigen ideeën wil werken, heeft hij hiertoe de beschikking over twee opties: de ‘Gourmet Profi’ en de ‘Gourmet Assistent’. De ‘Gourmet Profi’ is bedoeld voor gebruikers die al over een bepaalde mate van ervaring beschikken en ook graag zelf experimenteren. Hier kunnen immers alle parameters als bedrijfsmodus, Gourmet Units, intensiteit en gaartijd uitsluitend handmatig worden gekozen. De ‘Gourmet Assistent’ biedt steun aan de kok doordat hiermee afhankelijk van de aard en de hoeveelheid van het levensmiddel de passende instellingen voor een excellent resultaat worden geboden.

De oven is vanaf het eerste kwartaal van 2019 in Nederland verkrijgbaar

Bekijk hier meer voorbeelden van moderne ovens

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen