Bulthaup innovaties: De nieuwe bulthaup afzuigkap met vleugellamellen

In de moderne keuken draait alles om mobiliteit en flexibiliteit. En precies dat waren de uitgangspunten bij het ontwikkelen van de nieuwe bulthaup afzuigkap.

Opgave voor de ontwerpers was het ontwerpen van een product dat ongewenste geuren filtert en tegelijkertijd zorgt voor een optimale verlichting van het werkvlak. Zo kwamen ze op het idee van een horizontaal zwevende lichtbalk, voorzien van een aërodynamische vorm en een energiezuinig recirculatiesysteem.

Eigenzinnige vormentaal maakt uniek
Uiteraard golden voor de nieuwe afzuigkap met verlichtingsfunctie de nodige technische voorwaarden, maar ook aan het uiterlijk werden hoge eisen gesteld. Van de zijkant is te zien hoe de lucht door de afzuigkap naar binnen wordt gezogen, circuleert, wordt gecomprimeerd en vervolgens wordt afgevoerd.

De nieuwe afzuigkap is betrekkelijk klein, aërodynamisch van vorm en handig in het gebruik. Die eigenschappen, in combinatie met het eigenzinnige design, maken het verschil. Dit product is niet te vergelijken met traditionele recirculatiesystemen. Als de recirculatiefunctie in werking wordt gesteld, gaan beide lamellen aan weerszijden van de lichtbalk opzij zodat het afzuiggedeelte vrij komt te liggen. Het afzuigkapgedeelte is zo vormgegeven dat de werveling van de lucht zichtbaar is vanaf de zijkant.

bulthaup lanceert een nieuw soort mobiele afzuigkappen
De afzuigkap hangt aan twee stalen kabels en kan zonder problemen op de gewenste plek worden gehangen: boven het kookgedeelte, boven tafel, boven het keukeneiland. De perfecte oplossing voor de moderne keukenbezitter. Mensen die aan tafel willen koken, b.v. fonduen, steengrillen of gerechten bereiden op de teppan yaki, hangen de afzuigkap gewoon boven de eettafel. Een functioneel en fraai alternatief. De lichtfunctie is uitgevoerd als traploos schakelbare T5-TL-buis die ook los van de afzuigfunctie kan worden gebruikt. Door de meest geavanceerde recirculatietechniek toe te passen, voldoen bulthaup afzuigkappen aan de strengste energiebesparingseisen.

Meer ruimte in de keuken dankzij innovatieve filtertechniek
De mobiliteit van de nieuwe afzuigkap past bij de veranderende opvattingen over de keuken die steeds meer leefruimte is geworden.
Weg met overbodigheden, terug naar de essentie - dat is een lijn die bulthaup al jaren volgt bij het vormgeven van leefruimtes waarin mensen naar hartelust kunnen koken & communiceren – waar de mens en zijn behoeften in het middelpunt staan. Houdt u niet van halfslachtige compromissen? Wilt u een frisse kijk op traditionele ontwerpen? Bent u op zoek naar een écht nieuwe invulling van uw ruimtes? Dan voelt u zich thuis bij bulthaup.

De nieuwe bulthaup afzuigkap vindt u bij een selecte groep internationale bulthaup partners.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP