pinterest
De vele mogelijkheden van de buitenkeuken

De vele mogelijkheden van de buitenkeuken

Met de zomer op komst, verheugen de meesten van ons zich weer op lange avonden in de tuin: buiten eten en nog lang nazitten bij de tuinhaard. Echt genieten! Met een buitenkeuken of luxe barbecue op gas is dit nog makkelijker haalbaar dan met een barbecue. Je hoeft per slot van rekening geen houtskool meer te halen en niet te wachten totdat de kooltjes warm zijn. Met één druk op de knop kan je al aan de slag. Koken, bakken of  grillen; het is allemaal mogelijk. Kortom: deze zomer leven we buiten!

Brandend op gas

De huidige buitenkeukens en luxe barbecues zijn niet alleen een eyecatcher, ze zijn ook van alle gemakken voorzien. Ook na een lange dag op je werk heb je binnen een handomdraai de barbecue klaar voor gebruik: stuk vlees of vis erop, salade erbij en genieten! De goedkopere modellen buitenkeukens hebben 3 of 4 branders waar je prima op kunt koken. De duurdere en uitgebreidere modellen hebben een grillplaat en zijbranders, wat heel handig is als je voor grotere groepen eten wil bereiden. Je maakt  de maaltijd klaar op het grote grill oppervlak waarna je gerechten warm kunt houden op de zijbranders.

De complete buitenkeuken

De praktische onderdelen van de luxe barbecues zijn vervaardigd van stoer roestvrij staal. Van de kookunit tot aan de brede handgrepen. Verder kan de buitenkeuken worden samengesteld met modules:  hoge en lage enkele of dubbele kasten, stalen deuren of in hout en zelfs aanrechtbladen van puur graniet. Naast een kookunit met fornuis is er ook de mogelijkheid tot een steengrill, een bakplaat en/of een braadspit. En wanneer je de buitenkeuken echt compleet wil maken, kan je ook andere keuken- apparatuur inbouwen. Van koelkast tot  combinatie-oven, van spoelbak tot zelfs vaatwassers. Alles prachtig ingebouwd in (sloop)houten kasten.

Accessoires

Veel buitenkeukens hebben standaard een thermometer in de kap en sommigen worden zelfs  geleverd met een sterke vinyl hoes, zodat ze het hele jaar buiten kunnen blijven staan. Met een vuurkorf of terrasverwarming wordt het aantal uren dat het buiten aangenaam toeven is, aanmerkelijk vergroot. En zo wordt buiten koken een complete beleving. De hobbykok staat vanaf nu in de tuin!

FotoDe vele mogelijkheden van de buitenkeuken
De krachtige en duurzame BBQ's van Steel, zijn als losse units verkrijgbaar en naar wens, uit te breiden met het Steel modular system. Lees hier meer...

FotoDe vele mogelijkheden van de buitenkeuken
Deze buitenkeuken is gebouwd rondom de Primo BBQ & Grill. Lees hier meer over de Primo Oval - bron foto: Eric Olsen Design

FotoDe vele mogelijkheden van de buitenkeuken

Met de keramische Takumi kan je buiten met vrienden en familie genieten van prachtig gegrild vlees, heerlijk gerookte vis, een lekkere pizza of vers gebakken brood. Speciaal voor de Takumi is in samenwerking met Dekker Zevenhuizen een buitenkeuken ontworpen. De mobiele buitenkeuken is gemaakt van hoogwaardig RVS en voorzien van een prachtig weersbestendig keukenwerkblad. Lees hier meer...

Meer informatie & inspiratie?

Kijk voor meer informatie en inspiratie over buitenkeukens naar onze special met voorbeelden van buitenkeukens & bezoek ook eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen