De ultieme wijnkelder: luxe wijnklimaatkast in bekroond design

Luxe wijnklimaatkasten zijn gemaakt voor fijnproevers, wijnfanaten en levensgenieters. Ze bewaren de beste flessen voor het perfecte moment door te voldoen aan de basisprincipes van de traditionele wijnkelder: geen uv-licht, geen trillingen en een stabiele luchtvochtigheid. Van de nieuwe ATAG wijnklimaatkast wordt elke liefhebber van wijn blij. Deze ultieme wijnkelder werd bekroond met de prestigieuze Golden IF Award en is zeker de moeite waard om in de spotlights te zetten. En we geven je in dit artikel tips om je wijn te bewaren. 

Perfect voor een grote wijncollectie

De luxe wijnklimaatkast van ATAG heeft ruimte voor een wijncollectie tot 189 flessen en heeft een stijlvol serveergedeelte en drie klimaatzones voor de ideale temperatuur. Het volledig uittrekbare serveergedeelte van beukenhout presenteert elke wijn met respect en in stijl. Voor het serveren kunnen de wijn en de glazen in deze zone al op de juiste temperatuur gebracht worden. 

De instelbare ledverlichting met bewegingssensoren zorgt voor sfeervolle verlichting. Dankzij het isolatieglas met uv-coating heeft licht geen invloed op de smaak en de kleur en is de collectie toch altijd goed zichtbaar. De optimale luchtvochtigheid zorgt ervoor dat kurken altijd goed blijven. Een ingebouwde camera is verbonden met de geïntegreerde Vivino App zodat het unieke verhaal van iedere wijn binnen handbereik is. 

Tech ontmoet traditie 

Ontdek alles over de wijn door het etiket te scannen met de ingebouwde camera die in verbinding staat met de geïntegreerde Vivino App. Daarnaast is er de Connect Life Wine Climate Cabinet app met gedetailleerd wijnvoorraadsysteem. Zowel het licht als de temperatuur kunnen via de app ingesteld worden. Kijk hier hoe deze App werkt

Verdubbel je wijnkelder 


De ATAG wijnklimaatkast is uit te breiden met een bewaarkast met één instelbare temperatuurzone. Met eveneens een capaciteit van 189 flessen kan hiermee een nog uitgebreidere wijnvoorraad lange tijd onder perfecte omstandigheden bewaard worden. Beide wijnklimaatkasten hebben een afmeting van 74,5cm x 70cm x 192cm (LXBXH).  

Tips bij het bewaren van wijn:

De meeste mensen die wijn drinken, weten dat witte wijn en champagne gekoeld en rode wijn op ‘kamertemperatuur’ moet worden geserveerd. De ‘kamertemperatuur’ waar wijnprofessionals het over hebben is de temperatuur van wijnkelders in de regio Bordeaux van Frankrijk is. Deze wijnkelders hebben een temperatuur van circa 13°C. 

De luchtvochtigheid in de wijnklimaatkast is belangrijk voor langdurige opslag en rijping van wijn. De aanbevolen temperatuur voor het rijpen van wijn ligt tussen de 11°C en 13°C. 

Wijn moet horizontaal worden bewaard, dit houdt de kurk vochtig en gezwollen en voorkomt dat wijn ongewenst contact met lucht maakt. Bij een kortdurende bewaartijd, korter dan enkele weken, gaat de voorkeur uit naar bewaren in gekantelde positie om de kurk vochtig te houden. Voor schroefdoppen en kroonkurken zijn er minder eisen ten aanzien van de plaatsing.

Voor meer details en verkooppunten kijk op wijnklimaatkast.atag.nl en bekijk hieronder de inspirerende video's:


PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen