pinterest
Trendkleuren voor de keuken

Trendkleuren voor de keuken

Wit in de keuken blijft populair, maar 'neutrale kleuren' bepalen momenteel het palet. Zachte en subtiele tinten die gemakkelijk zijn te combineren met sterke kleuren, maar meer warmte uitstralen dan strak wit. Van beige en nude tot lichtgrijze kleuren in de beton- en marmersfeer: kleuren die prachtig 'matchen' met een moderne keukenopstelling.

Neutrale kleuren voor het keukenblad

Op de Kuchenmeile in september spotten wij veel neutrale kleuren tijdens de presentatie van de keukeninnovaties voor het nieuwe jaar. Een uitblinker vonden wij de composietkleur Silver Lake van Cosentino uit het vernieuwde assortiment van Arte, de maatwerkleverancier van werkbladen van steen en afgeleiden daarvan. De Silver Lake is lichtgrijs van kleur en is geïnspireerd op de industriële look, waarin de oneffenheden van cement en beton zijn benadrukt.

FotoTrendkleuren voor de keuken

Silestone Silver Lake van Cosentino

Het werkblad in de nieuwe Silver Lake kleur is subtiel maar toch een echte eyecatcher. De witte achtergrond met zachte en elegante grijstonen geeft elke ruimte een stijlvolle, krachtige uitstraling.

Het composiet aanrechtblad is gemaakt van Silestone: een composietgesteente dat tot 93% uit pure kwarts bestaat. Aan de mix van kwarts, hoogwaardige hars en kleurstoffen worden vaak ook fijne stukjes glas, spiegel, Cristobalite of granietkorrels toegevoegd om een nog mooier effect te bereiken. De natuurlijke bestanddelen geeft het composiet aanrechtblad van Silestone een mooie, strakke uitstraling. Het is zo dicht en slijtvast dat het de meeste steensoorten overtreft en bovendien bijna onderhoudsvrij is.

Kleuren in de beton- en marmersfeer blijven de trend voor de keuken

FotoTrendkleuren voor de keuken

Dekton Industrial Collection by Cosentino

Arte presenteerde op de Kuchenmeile nog 14 nieuwe kleuren, variërend van Dekton en composiet tot keramiek. Voornamelijk kleuren in de beton- en marmersfeer, want deze blijven de trend voor de keuken. De keukenbladen van Arte worden gemaakt in de maatwerkfabriek met een onlangs vernieuwd machinepark, waar verschillende mooie afwerkingen mogelijk worden gemaakt.

Steenverwerker Arte uit Helmond zet zich al jarenlang in om kinderarbeid en schuldslavernij in de granietgroeves in India te bestrijden en te streven naar ‘child-labour-free zones’. Om die reden is het bedrijf vorig jaar gestart om ook buiten de groeves een steentje bij te dragen. Zo helpt het bedrijf kinderen aan een betere toekomst door ze scholing aan te bieden via het Arte Right To Education project.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen