pinterest
Alles over ovens

Alles over ovens

Twee of meer inbouwovens naast of boven elkaar - gecombineerd met andere inbouw-keukenapparatuur - is dé trend in de keuken.  De gasoven, elektrische oven, heteluchtoven, (combi)magnetron of stoomoven; ze hebben allemaal een eigen expertise. De hedendaagse ovens zijn stijlvol, functioneel, zeer makkelijk te bedienen en eenvoudig schoon te maken. Bereidingstijden en temperaturen zijn vooraf instelbaar. Bediening gaat middels draaiknoppen, druktoetsen, tiptoetsen of zelfs sensoren. Fabrikanten besteden veel aandacht aan veiligheid. Een kinderslot, verzonken grillelementen, speciale functies voor snel afkoelen en extra geïsoleerde deuren zijn daar voorbeelden van. UW keuken zet de verschillende ovens en hun expertise voor u op een rij.

Elektrisch-, hetelucht- en combinatieovens

De meeste elektrische ovens maken gebruik van onder- en bovenwarmte. Die zijn onafhankelijk van elkaar instelbaar, wat voor sommige gerechten goed van pas komt. De heteluchtoven werkt met luchtcirculatie. Een ventilator blaast hete lucht door het interieur van de oven, die daardoor zeer gelijkmatig van temperatuur is. Dat maakt dat je de oven tegelijkertijd op verschillende niveaus kunt benutten. Met een combinatieoven beschik je over een oven/grillfunctie en magnetron. Met de magnetron wordt het gerecht snel gaar en de grill zorgt voor een bruin korstje. Nadeel is wel dat je niet gelijktijdig over een magnetron- en ovenfunctie kunt beschikken.

Stoomovens

Koken met stoom is al tijden populair en daar wordt handig op ingespeeld door de fabrikanten. In de stoomovens blijven smaak, structuur, kleur en voedingsstoffen optimaal behouden. Toevoeging van vet is niet nodig., wat de gerechten gezond en mager houdt. Er zijn drie soorten stoomovens. Ovens met hoge druk, die de gerechten zeer snel verhitten vergelijkbaar met een snelkookpan. Tijdens het bereiden kan je de deur niet openen, waardoor het niet mogelijk is om gerechten met een verschillende bereidingstijd tegelijkertijd klaar te maken. In de drukloze stoomovens kan dit wel. En dan zijn er ook nog de combi stoomovens. Lees meer

Technische snufjes

Bereidingstijden en temperaturen zijn vooraf instelbaar. Bediening gaat middels draaiknoppen, druktoetsen, tiptoetsen of zelfs sensoren. Fabrikanten besteden veel aandacht aan veiligheid. Een kinderslot, verzonken grillelementen, speciale functies voor snel afkoelen en extra geïsoleerde deuren zijn daar voorbeelden van. Reinigen wordt steeds makkelijker. Zeker met een zelfreinigende oven. De etensresten worden dan op zeer hoge temperatuur effectief weggebrand. Alleen nog even een vochtig sponsje langs de binnenzijde halen is dan genoeg. Deze handige functie is bekend onder verschillende namen, zoals pyrolyse en multi-cleansystem.

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie op het gebied van ovens kunt u kijken naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

FotoAlles over ovens

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen