Aga Fornuis Dual Control

Aga Fornuis Dual Control

Ben je op zoek naar een traditioneel fornuis met de kwaliteiten van een modern fornuis? Aga heeft nu de Dual Control ontwikkeld. Een prachtig elektrisch fornuis met drie ovens en in een groter formaat met maar liefst vijf ovens.

Het fornuis ziet er ongeveer hetzelfde uit als de Total Control, maar heeft andere kwaliteiten. Zo kunnen de ovens allemaal tegelijk worden in- en uitschakeld en ook op een soort van sluimerstand worden gezet. De temperatuur is dan lager, maar je kunt dan nog wel van de omgevingswarmte genieten en het kost minder energie. De kookplaten van de Dual Control zijn onafhankelijk van elkaar- en onafhankelijk van de ovens te bedienen. Volgens Aga kan het fornuis wel zo'n 46 % aan energie besparen. Natuurlijk is het een en ander afhankelijk van de manier waarop je het fornuis gebruikt en of je vaak gebruik maakt van de mogelijkheid om de ovens en platen volledig uit te schakelen.

Aga fornuis Dual ControlDual Control  (1)
 
Aga fornuis Total ControlTotal Control (2)

Wat zijn de verschillen?

Wat de kookplaten betreft werkt de Dual Control hetzelfde als de Total Control, maar bij de ovens is er een verschil. Door de lage-temperatuurstand van de Dual Controlblijven de ovens zo’n 50 °C lager in temperatuur dan de optimale oventemperaturen. Er is daardoor minder warmte-uitstraling en er zijn lagere verbruikskosten. Bij de vijf-oven modellen van de Total Control en de Dual Control zijn de twee linkerovens elektrische ovens, die je met een aparte knop kunt in- en uitschakelen. Bovenin bevindt zich de sudderoven van 115 °C en daaronder vind je een warmhoudoven van 65 °C. De sudderoven is geschikt om in te sudderen, maar niet om in te koken zoals je dat bij de traditionele Aga doet.

De Total Control en de Dual Control zijn altijd elektrisch, ze kunnen beide overal in de keuken worden geplaatst, zelfs in een kookeiland. Wij vinden alle Aga fornuizen wonderschoon en delen daarom nog wat plaatjes van de verschillende fornuizen.

Traditioneel Aga FornuisAga Classic Special Edition (3)
 
Aga todhunterearle.com/portfolio/suffolk/Aga  (4)

 Bron: 1. The Style Files via JJ Locations | 2. photo Michael Graydon - House Home | 3. the design files | 4. Todhunter Earle Suffolk


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief