Voor elke keuken & iedere stijl een afzuigkap

Voor elke keuken & iedere stijl een afzuigkap

Ben je op zoek naar een afzuigkap? Voor elke situatie en iedere smaak is er wel een afzuigkap te vinden, maar maak dan maar eens een keuze! Naast de traditionele afzuigsystemen - die ware pareltjes in de keuken zijn - hebben de fabrikanten vele soorten modellen ontwikkeld, die soms nauwelijks als afzuigkap te herkennen zijn. Systemen die in het werkblad verdwijnen (downdraft), afzuigkappen in de vorm van industriële fabriekslampen en plafondunits die volledig in het plafond verdijwnen. Bij de keuze voor een afzuigkap is natuurlijk het systeem van groot belang, maar daar hoeft het design niet meer onder te lijden. Om de uiteindelijke keuze wat eenvoudiger te maken, hebben wij de verschillende systemen op een rijtje gezet.

Wave design afzuigkap inbouw. Verlichting van Dekker Zevenhuizen

Inbouw afzuigkap

Er bestaan diverse inbouw units, met en zonder motor en in allerlei maatvoeringen. Bij sommige inbouw units is het mogelijk om de afvoer naar boven strak aan de achterzijde te monteren en de interne motor, hoger in de kasten te plaatsen. Daardoor is er veel ruimte onderaan in de kasten, waar men makkelijk bij het servies en glaswerk kan. Tegenwoordig kan de verlichting van de afzuigkap worden gekoppeld aan de verlichting boven het werkblad. Dekker en Wave zijn een samenwerking aangegaan waarbij er maar één schakelaar omgezet moet worden om alle werkverlichting in de keuken te laten branden.

Wave design plafond unit afzuigkap 8956

Plafond afzuigkap

Plafondunits (plafond afzuigkap) worden mooi weggewerkt in het (verlaagde) plafond en zijn uitvoerbaar in rvs, glas en RAL kleuren naar keuze. Naast het unieke design onderscheiden de plafondunits zich van andere afzuigkappen omdat deze uitvoerbaar zijn als lamp. Zo kan je dus 2 plafondunits in het plafond plaatsen die er hetzelfde uitzien, maar beide een andere functie hebben. Dit is niet alleen mooi, maar ook nog eens energiebesparend en efficiënt. Wave design heeft veel verschillende mogelijkheden als het gaat om dit soort afzuigkappen. Minimale hoogtes van 15cm, met en zonder interne motor, led of halogeen verlichting en de mogelijkheid om eenvoudig een individuele plafond unit samen te stellen.

 Wave Design downdraft afzuigkap met pitt cooking    


Downdraft afzuigkap

De downdraft wordt achter de kookplaat in het werkblad geplaatst of tussen 2 kookmodules, en komt omhoog zodra afzuiging gewenst is. Bij de afbeelding hierboven van de downdraft van Wave met Pitt Cooking kan het bladmateriaal van het werkblad op de afzuigkap geplaatst worden, waardoor je enkel bladmateriaal ziet als de afzuigkap naar beneden is. Er wordt aangeraden om een kookplaat met de pitten naast elkaar toe te passen, zodat alle pitten goed aangezogen kunnen worden.

Wave eilandkap afzuigsysteem kookeiland Wave eilandkap WD 1011  

Wave eilandkap afzuigkap kookeiland WD75
Eiland afzuigkap

De naam zegt het al; deze afzuigkap wordt geplaatst boven een kookeiland, spoeleiland of werkeiland in de keuken. Er zijn strakke, minimalistische eiland afzuigkappen tot aan extra grote, semi-professionele eilandschouwen.

Wave design wandschouw SL 85 TC   Miele wandschouw afzuigkap DA 429


Wand afzuigkap

Afzuigkappen aan de wand zijn er tegenwoordig in allerlei vormen en maten. Speciale aandacht is er voor platte wand afzuigkappen, die strak en minimalistisch zijn vormgegeven.

Brochure over Voor elke keuken & iedere stijl een afzuigkap aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP