pinterest
Voor elke keuken & iedere stijl een afzuigkap

Voor elke keuken & iedere stijl een afzuigkap

Ben je op zoek naar een afzuigkap? Voor elke situatie en iedere smaak is er wel een afzuigkap te vinden, maar maak dan maar eens een keuze! Naast de traditionele afzuigsystemen - die ware pareltjes in de keuken zijn - hebben de fabrikanten vele soorten modellen ontwikkeld, die soms nauwelijks als afzuigkap te herkennen zijn. Downdraft Systemen die in het werkblad verdwijnen, afzuigkappen in de vorm van industriële fabriekslampen en plafondunits die volledig in het plafond verdijwnen. Bij de keuze voor een afzuigkap is natuurlijk het systeem van groot belang, maar daar hoeft het design niet meer onder te lijden.

Om de uiteindelijke keuze wat eenvoudiger te maken, hebben wij de verschillende systemen op een rijtje gezet.

FotoVoor elke keuken & iedere stijl een afzuigkap

Inbouw afzuigkap

Er bestaan diverse inbouw units, met en zonder motor en in allerlei maatvoeringen. Bij sommige inbouw units is het mogelijk om de afvoer naar boven strak aan de achterzijde te monteren en de interne motor, hoger in de kasten te plaatsen. Daardoor is er veel ruimte onderaan in de kasten, waar men makkelijk bij het servies en glaswerk kan. Tegenwoordig kan de verlichting van de afzuigkap worden gekoppeld aan de verlichting boven het werkblad. Dekker en Wave zijn een samenwerking aangegaan waarbij er maar één schakelaar omgezet moet worden om alle werkverlichting in de keuken te laten branden.

FotoVoor elke keuken & iedere stijl een afzuigkap

Plafond afzuigkap

Plafondunits (plafond afzuigkap) worden mooi weggewerkt in het (verlaagde) plafond en zijn uitvoerbaar in rvs, glas en RAL kleuren naar keuze. Naast het unieke design onderscheiden de plafondunits zich van andere afzuigkappen omdat deze uitvoerbaar zijn als lamp. Zo kan je dus 2 plafondunits in het plafond plaatsen die er hetzelfde uitzien, maar beide een andere functie hebben. Dit is niet alleen mooi, maar ook nog eens energiebesparend en efficiënt. Wave designheeft veel verschillende mogelijkheden als het gaat om dit soort afzuigkappen. Minimale hoogtes van 15cm, met en zonder interne motor, led of halogeen verlichting en de mogelijkheid om eenvoudig een individuele plafond unit samen te stellen.

Downdraft afzuigkap

De downdraft wordt achter de kookplaat in het werkblad geplaatst of tussen 2 kookmodules, en komt omhoog zodra afzuiging gewenst is. Zo heb je vrij zicht wanneer de afzuigkap niet nodig is. Er wordt aangeraden om een kookplaat met de pitten naast elkaar toe te passen, zodat alle pitten goed aangezogen kunnen worden.

FotoVoor elke keuken & iedere stijl een afzuigkap FotoVoor elke keuken & iedere stijl een afzuigkap  

FotoVoor elke keuken & iedere stijl een afzuigkap
Eiland afzuigkap

De naam zegt het al; deze afzuigkap wordt geplaatst boven een kookeiland, spoeleiland of werkeiland in de keuken. Er zijn strakke, minimalistische eiland afzuigkappen tot aan extra grote, semi-professionele eilandschouwen.

FotoVoor elke keuken & iedere stijl een afzuigkap   FotoVoor elke keuken & iedere stijl een afzuigkap


Wand afzuigkap

Afzuigkappen aan de wand zijn er tegenwoordig in allerlei vormen en maten. Speciale aandacht is er voor platte wand afzuigkappen, die strak en minimalistisch zijn vormgegeven.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen