In 4 stappen naar je droomkeuken

Je wilt je keuken verbouwen tot jouw persoonlijke droomkeuken, maar hoe weet je eigenlijk wat jouw droomkeuken is? Een mooie start is natuurlijk om te beginnen met inspiratie op te doen in woonmagazines, inspiratiemagazines van keukenfabrikanten en door op bezoek te gaan bij verschillende showrooms. Ook een mooie start is het maken van een moodboard op Pinterest.

Wat jij mooi vindt is een optelsom van je basis woonstijl, trends, personal touch en je budget. Deze mix is voor iedereen weer anders. Samen met Keller Keukens zetten we voor je op een rij hoe je in vier handige stappen tot je persoonlijke droomkeuken komt.

1. Basis woonstijl

Inventariseer voor jezelf wat je basis woonstijl is. Houd je van modern, klassiek, landelijk of industrieel? Bij keukens worden deze vier woonstijlen vaak als basis gebruikt, maar vaak gaat het om een mix ervan.

Keuken in Scandinavische woonstijl. Witte keuken met houten elementen. Keller keuken GL5100 in zijdeglanslak #scandinavischewoonstijl #keuken #keukeninspiratie #wittekeuken #kellerkeukens

Keller keuken GL5100 in zijdeglanslak ijs

De Scandinavische woonstijl is niet alleen voor de woonkamer en slaapkamer een echte woontrend, ook voor keukens is deze look populair. Scandinavische keukens zijn een mooie mix van de klassieke en landelijke keukenstijl met veel hout, frisse witkleuren en charmante tegeltjes. Een traditioneel fornuis waar heerlijke gerechten worden bereid, mag in deze keukens eigenlijk niet ontbreken. >> meer over fornuizen

Houd je van een interieur met een robuust karakter met kenmerken als metaal, beton en steen?

Industriele keuken via Keller keukens. Zwarte keuken met kenmerken als hout, metaal, beton en steen. #keuken #keukeninspiratie #kellerkeukens #industrielekeuken

Keller Keukens GL 2000 oud eiken & Crystal structuurlak Midnight blue

Houd je van een interieur met een robuust karakter met kenmerken als metaal, beton en steen? Dan spreekt de industriële woonstijl je vast aan. Industriële elementen kunnen ook eenvoudig in je keuken toegepast worden. Zo kan je ervoor kiezen om met eerlijke en industriële materialen te werken, zoals metalen handgrepen of een betonnen werkblad. Een grote fabriekslamp of bakstenen wand versterkt het rauwe, industriële karakter.

Is dit voor jou een beetje too much? Dan is een keuken met een moderne woonstijl misschien wat voor jou.

Moderne keuken wit met de greeplijst in dezelfde kleur als de keukenfronten. Keller keuken GL5100 & Crystal Zijdeglanslak Wit #kellerkeukens #keukeninspiratie #wittekeuken #modernekeuken #keuken

Keller keuken GL5100 & Crystal Zijdeglanslak Wit

Moderne keukens zijn strak, minimalistisch en meestal greeploos. De greeploze Keller keukens zijn echt in álle opzichten greeploos. Dus niet alleen horizontaal maar ook verticaal, zodat het effect van minimalistisch design op geen enkele manier kan worden verstoord. Er wordt een ietwat hogere uitsparing achter het front gemaakt die met een strakke greeplijst mooi wordt afgewerkt. Hierdoor kan je gemakkelijk je vingers achter het front plaatsen en de kast of lade opentrekken.

Om te voorkomen dat je deuren of laden te hard dicht doet, zijn de greeploze keukens standaard voorzien van soft-close en BLUMOTION. Deze dempings-technieken zorgen ervoor dat deuren, laden en korven langzaam sluiten en de keuken niet beschadigd.

2. Trends

Bepaal dan welke keukentrends je aanspreken. Trends inspireren ons om onze basis woonstijl net even een eigentijdse draai te geven. Kies je voor een open leefkeuken met kookeiland? Ga je voor een trendkleur zoals Midnight blue, antraciet of zwart? >> lees hier meer over keukentrends

Moderne greeploze keuken met kookeiland. Keller keuken GL2000 Truffel #keukeninspiratie #kellerkeukens #keuken #kookeiland #modernekeuken

Keller keuken GL2000 Truffel

Een keukeneiland behoort al jaren tot de trends. Hoewel wit nog altijd de populairste kleur voor de keuken is, is een zwarte keuken of keuken in een donkere tint de laatste jaren enorm in opkomst. In het Keller Colour System zijn onder andere 1950 NCS kleuren opgenomen, waarmee zelfs de meest extreme keukensmaken moeiteloos gerealiseerd kunnen worden. Zo kunnen zij eenvoudig je hele keuken of juist slechts een detail in elke kleur uitvoeren. 

3. Personal touch

Houd je van koken, kunst, groen in huis of kleurrijke accessoires? En wat is je gezinssamenstelling? Je individuele voorkeuren en situatie geven je keuken een personal touch.

Keukenlade en inrichting keuken van Keller keukens - GL2000 Truffel #keuken #keukenlade #kellerkeukens 

Wat je belangrijk vindt in de keuken wordt bepaald door je individuele wensen en behoeften. Maak je graag uitgebreide maaltijden klaar? Dan kan een kokendwaterkraan je van alle gemakken voorzien tijdens het koken. En heb je kleine kinderen? Dan bieden de ultramatte fronten met fingerprint proof-afwerking van Keller Keukens uitkomst.

4. Budget

Heb je een bepaalde keukenstijl in je hoofd? Keller Keukens biedt allerlei opties in modellen, materialen en afwerkingen die daarbij passen. Goedkoper of duurder, maar zonder dat het ten koste gaat van de sfeer en uitstraling van de keuken. Je kan je kastfronten bijvoorbeeld laten uitvoeren in kunststof houtrepro's in plaats van echt hout. Dat maakt je keuken goedkoper zonder dat deze zijn warme, natuurlijke uitstraling verliest. En heb je toch liever een werkblad van composietsteen in plaats van natuursteen? Dat kan, maar dat kost iets meer.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen