pinterest
Waar moet ik op letten bij het schoonmaken van mijn keuken?

Waar moet ik op letten bij het schoonmaken van mijn keuken?

De meeste mensen maken regelmatig hun hele huis goed schoon. Sommige mensen noemen dit de grote schoonmaak of de voorjaarsschoonmaak. Tijdens zo'n schoonmaak wordt de keuken vaak extra grondig onder handen genomen. Ben jij ook van plan om je keuken schoon te maken? Hier zijn wat handige tips die je kunnen helpen.

Schoonmaakmiddelen

Je kunt je keuken grondig schoonmaken met warm water in combinatie met een afwasmiddel of allesreiniger. Je kunt ook desinfecterende en duurzame schoonmaakmiddelen gebruiken, zoals bleek of chloor. Gelukkig zijn er tegenwoordig duurzame schoonmaakmiddelen beschikbaar. Deze worden gemaakt van producten die in de natuur voorkomen, en dus niet meer vol zitten met chemische troep. De meeste van deze duurzame schoonmaakmiddelen komen in de vorm van oplosbare capsules. Super milieuvriendelijk dus!

Houd de oven schoon

Zorg ervoor dat je oven of magnetron niet vies wordt, want dan hoef je niet zoveel schoon te maken. Hoe doe je dat? Heel simpel: gebruik grote ovenschalen of bakjes voor je eten, zodat er minder geknoeid wordt. Bakpapier is ook handig in de oven. Als je oven of magnetron vies is, maak het dan eerst schoon met afwasmiddel of allesreiniger. Droog het daarna af met een schone doek. Citroensap kan helpen om vuil los te maken en nare geurtjes te verwijderen. Je hebt geen desinfectiemiddelen nodig. Als het vuil hardnekkig is, smeer het dan in met groene zeep en laat het een nacht staan. De volgende dag kun je het met een spons schoonmaken.

Gasfornuis schoonmaken

Heb je een gasfornuis met gaspitten? Je moet dan eerst de pannendragers eraf halen en deze in de vaatwasser zetten. Ook zonder vaatwasser kun je ze gemakkelijk schoonmaken. Je moet ze dan gewoon in warm water zetten met wat afwasmiddel. Verwijder de gaspitten en leg ze in een bak met warm water en afwasmiddel. Vervolgens pak je een vochtige doek en spuit je daar een ontvetter op. Zo veeg je eenvoudig het gasfornuis schoon. Als je een elektrische kookplaat hebt, hoef je alleen het laatste deel te doen.

De wasbak schoonmaken

Verwijder het zeefje uit de gootsteen en gooi de inhoud ervan in de prullenbak. Breng een kleine hoeveelheid schuurmiddel aan in de gootsteen en gebruik een afwasborstel om zowel de gootsteen als het zeefje grondig schoon te schrobben. Spoel alles grondig af om ervoor te zorgen dat er geen schoonmaakmiddel meer in de gootsteen achterblijft. Vergeet niet om ook de kraan schoon te maken. Indien er kalkaanslag aanwezig is bij de kraan, spuit je er een speciaal reinigingsmiddel op om deze te verwijderen. Laat het reinigingsmiddel ongeveer 5 minuten intrekken en veeg vervolgens gemakkelijk de kalk weg met een doek. Met deze tips maak jij eenvoudig je keuken schoon!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen