pinterest
Must have items in de keuken

Must have items in de keuken

In elke keuken zijn er een paar zaken die je echt moet hebben. Keukenaccessoires die het werk in de keuken makkelijker en leuker maken. Of je nu net begint met koken of al heel ervaren bent; met de juiste keukenspullen wordt je geholpen om eten en drinken gemakkelijk te bereiden en nog lekkerder te maken. We hebben een lijst gemaakt met de beste dingen voor in de keuken. Van handige apparaten zoals een espresso koffiemachine tot belangrijke keukengerei: deze lijst heeft alles wat je nodig hebt om goed te kunnen koken. Lees dus snel verder.

Koffiemachine

De manier waarop het overgrote deel van Nederland zijn dag begint, is met een heerlijk kopje koffie! Als je net wakker bent, heb je natuurlijk geen zin om zelf je koffie te zetten, dus waarom niet gewoon door een machine laten maken? Gemak dient de mens. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is af en toe het water bij te vullen zodat het vers blijft. Neem nu de beste piston koffiemachine op de markt. Met deze machine begin je je dag altijd goed, of je nu met het juiste of het verkeerde been uit bed bent gestapt.

Snijplanken

Snijplanken zijn onmisbaar in de keuken. Waar moet je anders op snijden? Het aanrecht? Zorg ervoor dat je kiest voor snijplanken gemaakt van hout of kunststof. Er zijn voordelen aan beide. Zorg er wel voor dat je tenminste twee snijplanken hebt, een voor groente en een voor vlees, dit voorkomt kruisbesmetting. Houten snijplanken zijn over het algemeen wat duurzamer. Ze zijn echter wel gevoeliger voor bacteriën en dienen vaker te worden gewassen. Snijplanken van plastic en kunststof zijn hygiënisch en stevig, maar kunnen messen mogelijk sneller bot maken.

Grillpannen

Een grillpan, de naam zegt het al: perfect voor het grillen van vlees, vis en groenten. Dankzij het hobbelige oppervlak krijg je die mooie grillstrepen bij het grillen. Kies echter voor een grillpan gemaakt van gietijzer, omdat dit zorgt voor een optimale warmteverdeling. Je hebt ook grillpannen die gemaakt zijn van andere materialen naast gietijzer, zoals roestvrij staal en aluminium. Gietijzeren grillpannen zijn duurzamer en houden de warmte goed vast, terwijl roestvrijstalen pannen sneller warm worden en aanzienlijk lichter zijn. Je hebt ook grillpannen met een anti-aanbaklaag. Deze zijn wel duurder, maar zijn veel gemakkelijker schoon te maken, omdat het eten minder plakt. Hoewel ze iets duurder zijn, zijn ze het meer dan waard. Heb jij deze onmisbare items al in de keuken?

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen