pinterest
Laminaat in de keuken? Hier let je op

Laminaat in de keuken? Hier let je op

Laminaat is nog steeds een populaire vloerkeuze voor heel veel huishoudens, deze vloer heeft namelijk zoveel voordelen. De meest belangrijke voordelen zijn o.a. dat laminaat tegen een stootje kan, het is makkelijk in onderhoud, je kunt het snel en makkelijk leggen en er zijn veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Laminaat is ook een goede keuze voor in de keuken, echter zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. 

Waarom laminaat in de keuken?

Een laminaatvloer is over het algemeen erg sterk. De keuken is een ruimte die intensief wordt gebruikt en zo nu en dan valt er wel eens iets op de vloer tijdens het koken, het is daarom belangrijk om een vloer te kiezen die tegen een stootje kan en laminaat voldoet hier zeker aan. Bij het kiezen van laminaat voor de keuken kijk je wel altijd naar de dikte van de laminaat, je hebt ook speciale laminaat soorten die geschikt zijn voor intensief woongebruik. Bij Ambiant bijvoorbeeld vind je veel verschillende soorten laminaat en bekijk hun website voor meer informatie.

Andere voordelen van laminaat in de keuken is dat het makkelijk zelf te leggen is. Als je een beetje handig bent dan is het vaak een vrij simpele klus om een laminaatvloer te leggen. Let er wel op dat je de juiste ondervloer kiest, vraag hier altijd advies voor bijvoorbeeld bij Ambiant en ga op zoek naar een specialist in de buurt. Nog een groot voordeel van laminaat is het aanbod, zo zijn er de meest uiteenlopende kleuren en soorten verkrijgbaar en is er altijd een laminaat die goed past bij jouw keuken.

Welke eigenschappen zijn belangrijk?

Het is erg belangrijk om een laminaatvloer uit te kiezen die sterk is en een goede dikte heeft. De vloer moet namelijk ook het gewicht van de keuken dragen, hou hier dus zeker rekening mee. Daarnaast is het ook van belang om laminaat uit te kiezen met een speciale beschermende toplaag, dit soort laminaat is namelijk goed bestand tegen vocht, vlekken en vloeistoffen zoals water. Laminaat heb je in veel verschillende prijsklassen en het is verstandig om voor de keuken te investeren in een vloer waar je jarenlang plezier van hebt. Een vloer vervangen terwijl je keuken nog niet aan vervanging toe is, is namelijk best een lastige klus.

Leg je eerst laminaat en plaats je daarna de keuken?

Een belangrijke vraag bij de aanschaf van laminaat voor de keuken, plaats je eerst de keuken of leg je eerst het laminaat erin? De beste volgorde is als volgt, eerst het laminaat en daarna de keuken. Een keuken kan namelijk erg goed op het laminaat worden geplaatst, terwijl andersom een stuk lastiger is. Daarnaast kun je de laminaatvloer onder de keuken leggen zodat de vloer mooi doorloopt, dat geeft het mooiste resultaat.

Een laminaatvloer is een perfecte keuze voor in je keuken, het is alleen wel belangrijk dat je let op dikte, kwaliteit en toplaag bij het kopen van een laminaatvloer zodat je er jarenlang plezier van hebt.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen