pinterest
Kosten kookeiland

Kosten kookeiland

Een keuken met een kookeiland is voor veel mensen een wens om zo lekker veel ruimte te creëren voor tijdens het koken. En als je kiest voor een eiland met een bar eraan kunnen de kinderen of het bezoek gezellig aanschuiven terwijl je de laatste hand aan het diner legt. Wel zo gezellig!

Maar een kookeiland is niet goedkoop. De gemiddelde prijs van een keuken met een kookeiland loopt uiteen van 7.500 tot 25.000 euro. De exacte kosten voor het kookeiland hangen vooral af van je wensen en wat er daarnaast nog meer moet worden aangepast aan je keuken om het kookeiland aan te leggen. In dit artikel lees je hoe je je kookeiland kunt financieren en waar je nog meer op moet letten.

Afbeelding

Keuken met kookeiland prijzen

Zoals gezegd, hangen de prijzen voor een kookeiland vooral af van je wensen. Wil je alleen koken aan het eiland en er verder wat snij- of zitruimte omheen? Dan kun je onder de 10.000 euro blijven. Wil je echter ook een spoelbak of een cooker in het eiland? Dan wordt het al duurder.

Daarnaast beïnvloeden de gekozen materialen de prijs van je kookeiland. Het maakt nogal een verschil of je kiest voor een kunststof werkblad of juist een luxer werkblad van keramiek of natuursteen wilt. Hetzelfde geldt voor het materiaal van de fronten van je kookeiland. Je kunt dat zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

Bijkomende kosten kookeiland

Met alleen het kookeiland zelf ben je er nog niet. Het aanleggen van een kookeiland pakt voor veel mensen duurder uit dan verwacht, omdat ze de bijkomende kosten vergeten of onderschatten. Om midden in je keuken een gasfornuis of elektrische kookplaat te kunnen gebruiken, moet er ook een toevoer van gas of elektriciteit zijn op die plek. En die toevoer wil je natuurlijk netjes weggewerkt hebben onder de vloer. Dus moet er leidingen of kabels onder je keukenvloer worden gelegd.

En wil je ook een spoelbak, dan moet er nog een watertoevoer bij. Vergeet de kosten voor deze leidingen en de monteurs die het komen aanleggen dus niet in je begroting voor een keuken met kookeiland.

Tip! Heb je een tegelvloer in je huidige keuken? Houd er dan ook rekening mee dat die moet worden opengebroken en dat je nieuwe tegels moet leggen.

Kosten keukeneiland financieren

Zoals je hebt gezien, bedragen de kosten voor een kookeiland al snel enkele tienduizenden euro’s. Geld dat je misschien niet zomaar even hebt liggen. Om de prijs van het keukeneiland te financieren, kun je ook geld lenen of je hypotheek verhogen.

De meeste mensen denken als eerste aan hun hypotheek, want daar betaal je een lagere rente voor. Maar pas op! Als je hypotheek hoger wordt dan de waarde die je hebt ingeschreven bij de notaris, betaal je opnieuw notariskosten. Uit onderzoek blijkt dat bij geld lenen voor een verbouwing tot 28.000 euro een persoonlijke lening afsluiten goedkoper is dan je hypotheek verhogen.

Om de kosten voor de persoonlijke lening voor je kookeiland zo laag mogelijk te houden, kun je het beste kiezen voor de lening met de laagste rente. De voorwaarden van persoonlijke leningen verschillen weinig, waardoor de goedkoopste lening vaak gewoon de beste lening voor je kookeiland is.

Prijs kookeiland - Denk ook aan je verzekering!

Nadat je flink wat geld hebt uitgegeven aan je kookeiland, wil je natuurlijk ook dat dit goed verzekerd is. Geef daarom aan je opstalverzekeraar door dat je een nieuwe keuken hebt. Deze past de verzekerde waarde dan aan je nieuwe situatie aan. Zo weet je zeker dat je keuken met kookeiland goed verzekerd is en je voldoende vergoed krijgt bij een brand of andere grote schade.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen