pinterest
Knap je keuken op met deze simpele tips!

Knap je keuken op met deze simpele tips!

Wil jij graag een nieuw keuken, maar heb je geen tijd/budget om je keuken compleet te verbouwen? Wij hebben hieronder een aantal tips voor je opgesteld om je keuken een nieuwe look te geven zonder te verbouwen!

Afbeelding

Inspiratie is de basis

Je weet dat je de keuken anders wilt, maar wat wil je dan precies? Ga op inspiratietocht en struin het internet af. Neem een kijkje op Pinterest en maak er een mooi ‘moodboard’ aan. Hier kun je al je ideeën overzichtelijk opslaan, zodat je precies weet wat je mooi vindt. Bezoek ook eens het inspiratie gedeelte van de VTwonen website, hier vind je een overzicht van veel verschillende stijlen. Geef je bijvoorbeeld de voorkeur aan strak en modern of wil je toch liever een landelijke uitstraling. Houd je van donker of wil je toch liever een lichte keuken? Zodra je dit voor jezelf duidelijk hebt, kun je aan de slag! 

Wrap je kastjes

Een effectieve manier om een compleet andere look te creëren, zonder ook maar iets aan het skelet van je keuken te vervangen bereik je door je keukenkastjes te wrappen. Hebben de vorige bewoners bijvoorbeeld een prachtig rode keuken achtergelaten, maar is dit niet helemaal jouw smaak? Ga dan langs bij een bedrijf die keukens wrapt. Dit scheelt je namelijk duizenden euro’s ten opzichte van het uitzoeken van een compleet nieuwe keuken. Je hebt hier tegenwoordig heel veel mogelijkheden in. Kies bijvoorbeeld een hoogglans witte keuken wrap of ga juist voor een mat zwarte wrap; het is net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Laat je in ieder geval goed informeren en vraag meerdere offertes op. Zo weet je zeker dat je de juiste prijs betaalt voor de klus. Ben je een echte do-it-yourselfer? Zoek dan op internet de juiste wrap uit en ga zelf aan de slag. Bekijk wel een aantal tutorials voordat je aan de slag gaat, zodat je zeker weet dat je het op de juiste manier aanpakt. Over het algemeen is dit geen moeilijke klus, maar je moet er wel het geduld voor hebben. 

Kies nieuwe frontjes

Denk je dat het wrappen van de huidige kastjes is niet echt een optie? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden van het plaatsen van nieuwe frontjes. Heb je bijvoorbeeld een Ikea keuken dan zijn er genoeg bedrijven die nieuwe frontjes leveren. Hierdoor hoef je geen nieuwe keuken aan te schaffen om toch een compleet nieuwe look te creëren. Ook kun je langs een lokale timmerman gaan om daar de opties mee te bespreken. Geef dan wel van tevoren je budget door, zodat de timmerman daar ook rekening mee kan houden en je niet voor verrassingen komt te staan. Ben je zelf handig en heb je ervaring met houtbewerking? Dan kun je deze klus ook zelf uitvoeren. Dit is wel een gecompliceerdere klus en dus ook geschikt voor de meer ervaren klusser, maar hoe tof is het als je zelf je keukenkastjes hebt aangepakt!

Vervang je greepjes

Een erg simpele en relatief goedkope aanpassing die zorgt voor een grote impact is het simpelweg vervangen van je keuken greepjes. Wanneer je bijvoorbeeld een grijze keuken hebt en je trendy keukengreepjes uitzoekt, kan je al een totaal nieuwe look en feel creëren door alleen je keukengrepen te veranderen. Ditzelfde geldt natuurlijk voor al je meubels in huis waar handgreepjes aan zitten ;).

Ga voor een nieuw aanrechtblad

Wanneer je juist tevreden bent met de kastjes, maar eigenlijk niet met het aanrechtblad, verander hem dan! Je hebt misschien in je hoofd dat dit een vrij rigoureuze en ingewikkelde verandering is, maar dat valt reuze mee. Er zijn tegenwoordig genoeg bedrijven die binnen no-time je aanrechtblad kunnen aanpakken. Dus kies je voor marmer of toch liever een betonlook? Laat je goed informeren en bespreek ook de voor- en nadelen van de verschillende materialen. 

New tiles, new look

Ben je niet tevreden met de huidige spat- of tegelwand in de keuken of ontbreekt deze? Er is tegenwoordig een groot aanbod van de meest uiteenlopende tegels in allerlei prijsranges. Een tegel hoeft ook zeker niet altijd rechthoekig te zijn en recht gelegd te worden. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon of ga voor een hexagon tegel. Zijn tegels niet helemaal jouw ding dan kun je heel gemakkelijk een andere look creëren door de spatwand van een ander kleurtje verf te voorzien. Let hierbij wel op dat je speciale (latex) keukenverf koopt. Deze kun je namelijk gemakkelijk afnemen met een nat doekje. Wel zo makkelijk wanneer je een pan met pastasaus laat vallen!

Go for it!

Al deze tips zijn relatief gemakkelijk uit te voeren en zijn stukken goedkoper dan het aanschaffen van een compleet nieuwe keuken. Ook al kies je slechts voor één van deze tips, dan kun je al een nieuw look creëren. Kijk vooral wat er bij jouw keuken en jouw persoonlijke stijl past en ga aan de slag! 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen