pinterest
Hoe je keukenramen het beste te beveiligen?

Hoe je keukenramen het beste te beveiligen?

Menig inwoner van Nederland denkt dat inbrekers via de deur binnendringen. In veel gevallen is dit ook zo. Zij forceren een deur met een koevoet of trekken de cilinder uit het slot. Op deze manier staan ze vaak binnen een paar tellen binnen. Indien je hang- en sluitwerk met keurmerk hebt, kost het een inbreker meer tijd om dit te forceren. Hang- en sluitwerk met keurmerk heeft namelijk een inbraakvertragende werking. Denk overigens niet dat dergelijke sloten inbrekers buiten de deur houden. Nee, want zij kunnen altijd nog besluiten om via jouw keukenraam binnen te dringen. Daarom is het zaak ook dit raam goed te beveiligen. Maar wat is hier eigenlijk de beste manier voor? Hieronder geven we je een aantal tips van een erkend slotenmakersbedrijf!

1. Plaats een rolluik

Start je binnenkort met de bouw van een nieuwe woning? Dan wil je natuurlijk dat deze van alle gemakken voorzien is. Overweeg in dat geval ook zeker om rolluiken te plaatsen. Deze luiken zorgen er allereerst voor dat het in huis lekker donker wordt. Rolluiken zijn dus ideaal voor op de slaapkamer. Hiermee blijft het licht namelijk buiten, waardoor je langer uit kunt slapen. Denk nu niet dat rolluiken alleen geschikt zijn voor het slaapkamerraam. Nee, want in feite zijn deze luiken geschikt voor ieder raam. Je kunt dus ook een rolluik voor jouw keukenraam plaatsen. Met behulp van een rolluik sluit je het raam namelijk volledig af. Hierdoor kan een inbreker niet langer via jouw keukenraam binnendringen. Jouw woning is dus een stuk veiliger met rolluiken.

2. Voorzie ook ramen van sloten

Bij het beveiligen van een woning denkt menig Nederlander alleen aan sloten op toegangsdeuren. Op deze manier kun je jouw huis namelijk veilig afsluiten. Zoals gezegd kan een inbreker ook via jouw keukenraam inbreken. Daarom is het zaak ook ramen te beveiligen. De beste optie is om ramen te voorzien van sloten. Kies bij voorkeur voor raamsloten met het SKG keurmerk. Deze sloten zijn uitvoerig getest door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Op deze manier weet je dat ze sterk genoeg zijn. Bijkomend voordeel van sloten met een keurmerk is dat ze duurzaam zijn. Ze gaan lang mee, waardoor je ze niet snel hoeft te vervangen.

3. Kies voor inbraakwerend glas

Je kunt jouw keukenraam beveiligen met een rolluik of sloten met keurmerk. Het is echter ook mogelijk om je tot het glas in het raam te richten. Gaat het om enkel glas? Dan tikt een inbreker het raam zo in. Bij dubbel glas is dit al een stuk lastiger, maar het is nog steeds mogelijk. Wil je inbrekers buiten de deur houden? Kies dan voor inbraakwerend glas in jouw keukenraam. Dit glas bestaat uit twee glasplaten met daartussenin een aantal kunststof lagen. Het intikken van het raam is hierdoor nagenoeg onmogelijk. De ruit houdt zelfs een steen of ander zwaar voorwerp goed tegen. Inbraakwerend glas zorgt ervoor dat jouw ruit bijeen blijft, waardoor een inbreker geen toegang krijgt tot jouw woning via het keukenraam.

4. Vraag een slotenmaker om advies

Vind je het zelf lastig om de beste beveiliging voor jouw keukenramen te kiezen? Laat dan gewoon eens een slotenmaker langskomen. Bij jou in de buurt zit ongetwijfeld ook een slotenmaker die jou van dienst kan zijn. Hij inspecteert jouw woning wanneer hij langskomt en brengt daarna zijn advies uit. Wij raden je aan zijn advies op te volgen. Op deze manier weet je namelijk zeker dat jouw keukenramen goed beveiligd zijn. Uiteraard moeten de sloten op de ramen juist geplaatst worden om hun werk te doen. Laat dit daarom ook over aan een slotenmaker.

Afbeelding

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen