pinterest
Het onderhouden van je houten jaloezieen: 3 tips

Het onderhouden van je houten jaloezieen: 3 tips

Nu je eenmaal houten jaloezieën in je woning hebt, wil je ze natuurlijk koste wat het kost mooi houden. Gelukkig heb je te maken met hout, een natuurlijk en sterk product dat ook nog eens heel duurzaam is. Maar hoe zorg je ervoor dat de houten jaloezieën zo lang mogelijk mooi blijven? Er komt natuurlijk stof op of andere viezigheid die je zo snel mogelijk weg wilt hebben. Het onderhouden van je houten jaloezieën, shutters of rolgordijnen komt meestal op hetzelfde neer. Hier vind je dan ook drie tips voor het onderhouden van je raamdecoratie!

Afbeelding

Tip 1: Water is al voldoende

Gebruik niet te veel schoonmaakmiddelen wanneer je de rolgordijnen, shutters of houten jaloezieën schoon gaat maken. Je kunt dit het beste doen met een licht vochtige doek zonder schoonmaakmiddelen. Het stof gaat er dan in ieder geval af. Je kunt ook een stofzuiger gebruiken met een zachte borstel om de jaloezieën schoon te maken. Wanneer je echt vlekken uit de rolgordijnen of houten jaloezieën wilt halen, kan je kleine hoeveelheden schoonmaakmiddel gebruiken. Je kunt daarnaast ook een plumeau gebruiken om stof van je raambekleding te halen. Dit is vaak al voldoende voor het schoonmaken!

Tip 2: Regelmatig schoonmaken helpt

Het is vooral slim om de houten jaloezieën of shutters regelmatig schoon te maken door er een stofzuiger overheen te halen of een natte doek. Dit zorgt ervoor dat je raambekleding nooit heel erg vies zal worden. Wanneer je ze eens in de maand een goede schoonmaakbeurt geeft, zal je merken dat dit veel minder tijd kost. Iedere week even het ergste stof eraf halen scheelt al heel veel tijd en werk. Wanneer er grotere vlekken opkomen kun je die ook direct weghalen om zo grotere problemen te voorkomen.

Tip 3: Goede schoonmaak? Naar buiten!

Wanneer je jouw houten jaloezieën echt even een goede schoonmaakbeurt wilt geven, kan je ze demonteren en buiten in de tuin neerzetten. Hier maak je ze schoon of vet je ze in met ontvetter. Laat dit even intrekken en spoel daarna af. In het lentezonnetje kunnen je houten jaloezieën goed drogen. Voor het schoonmaken van shutters geldt hetzelfde! Rolgordijnen goed schoonmaken kan ook snel en grondig door ze met een mild wasmiddel in te soppen. Daarnaast kan je ook citroensteen gebruiken om je verkleurde witte rolgordijnen er weer als nieuw uit te laten zien!

Afbeelding

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen