pinterest
Keukengerei spic en span krijgen? Met deze hacks komt het helemaal goed!

Keukengerei spic en span krijgen? Met deze hacks komt het helemaal goed!

Zeker als het op opruimen en schoonmaken van de keuken aankomt, wil je hier niet al te lang mee bezig zijn. Naast dat je de dagelijkse dingen, zoals een lapje over het aanrecht halen, de vaatdoek (zure lap) vervangen en het putje schoonmaken waarschijnlijk al doet, zijn er een aantal hacks om het je nog gemakkelijker te maken. Dus ben je nu bezig met de reinigingstabletten voor de koffiemachine er in te doen, dan kun je daarna verder lezen hoe je ander keukengerei ook gemakkelijk schoon kunt krijgen. 

Afbeelding

Blender

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in de ochtend een heerlijke smoothie te maken. Maar wat een klus is het daarna om dat ding weer brandschoon te krijgen! Met de volgende hack wordt het allemaal een stuk makkelijker. Vul de blender met koud of lauwwarm water en doe er een druppel afwasmiddel bij. Vervolgens zet je de blender aan en alle stukjes komen vervolgens los. Daarna alleen nog even afspoelen en je kunt hem weer schoon in de kast zetten.

Kannen en flessen

Kannen en flessen schoonmaken is normaal gesproken een klusje, zeker als je niet een speciale flessenborstel hiervoor in huis hebt. Toch is het helemaal niet zo lastig; vul de kan of fles met een beetje water, wat ongekookte rijst en afwasmiddel. Dek vervolgens alles goed af en schud even flink. De rijst zal functioneren als een soort scrub en dus alle hoeken en gaten bereiken, waardoor het dus schoon zal worden.

Koffie- of theemokken

Als je de hele dag uit dezelfde mok jouw koffie of thee drinkt, dan zal je merken dat er een aanslag ontstaat. Ook al stop je hem in de vaatwasser, de aanslag zal vaak gewoon blijven zitten. Als je een beetje baksoda en water in de mok doet en dit vervolgens een kwartiertje zo laat staan, kun je hierna de mok met een theedoek afdrogen. De vlekken zijn dan verdwenen.

Ovenschaal

Ovenschotel gemaakt en alles dus aangekoekt? Hard gaan schrobben is niet nodig! Vul de ovenschaal met warm water en laat het geheel even twee uur staan. Hierna kun je de resten er gemakkelijk met een (afwas)borstel uithalen.

Pannen

Niets zo vervelend als aangekoekte pannen! Maar ook het schoonmaken hiervan is een klusje van niks, mits je weet hoe je het aan moet pakken. Laat een (biologisch afbreekbaar) drogerdoekje weken in de pan, maar dan wel in kokend heet water. Als het water afgekoeld is, kun je met hetzelfde doekje de pan gemakkelijk schoonvegen. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen