Manieren om de nieuwe keuken te financieren

Een nieuwe keuken kopen is een hele investering en men gaat dan ook vaak op zoek naar de beste manieren om die zo goed mogelijk te financieren. Vaak onderschatten mensen wat er allemaal bij de aankoop van een nieuwe keuken komt kijken en hoeveel dit kan kosten. De keuken financieren is hoe dan ook een van de zaken waar men aandacht aan moet besteden. De volgende tips maken duidelijk hoe dat eenvoudiger kan.

Verschillende manieren om de keuken te financieren

De financiering van de keuken is geen zaak die in een-twee-drie beslist is; er is in sommige gevallen heel wat organisatie en in andere gevallen heel wat vertrouwen voor nodig. Welke middelen men precies kan gebruiken om de keuken te financieren zijn vragen die een antwoord behoeven.

Een nieuwe keuken kopen of verbouwen? Manieren om de nieuwe keuken te financieren #geldlenen #keuken

1. Een persoonlijke lening afsluiten bij de bank

Een van de meest voor de hand liggende manieren om de keuken te financieren is door een lening aan te gaan bij de bank. Je hebt de keuze tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wat verdere uitleg bewijst dat de eerst optie voor een keuken beter is. Zo ligt bij een persoonlijke lening alles vast: van het bedrag dat maandelijks betaald moet worden tot het rentepercentage en de looptijd van de lening. Met andere woorden, men weet precies hoeveel men wanneer moet betalen. Je krijgt in één keer het volledige bedrag. Bij een doorlopend krediet kun je vaker een bedrag lenen en is er sprake van een variabele rente en looptijd.

2. Geduld is altijd een schone deugd

Het kan ook zijn dat je ervoor kiest om wat langer te wachten op de keuken zodat je het geld bij elkaar kunt sparen. Voor mensen die liever geen lening aangaan en alles het liefst uit hun eigen zak betalen, is dit de meest voor de hand liggende oplossing. Het vergt natuurlijk wat discipline en geduld, maar de financiering van de keuken kan dan wel op eigen houtje gedaan worden. Maandelijks een bedrag opzijleggen voor de investering is de beste manier om duidelijk zicht te hebben op hoe het sparen vordert, zodat men ook een beeld heeft van wanneer de keuken aangeschaft kan worden.

3. Geld lenen van familie of vrienden

Verder is het lenen van geld bij familie of vrienden natuurlijk ook een mogelijkheid. Hierbij is het vooral belangrijk dat deze vriend of dit familielid je kan vertrouwen; een lening aannemen van een naaste leidt jammer genoeg vaak tot discussies en problemen, dus duidelijkheid en eerlijkheid creëren is van onmiskenbaar belang.

4. Leg de lat gewoon iets lager

Ten slotte kan men natuurlijk ook gewoon een iets goedkopere keuken kopen. Zo kun je bepaalde onderdelen, hoe graag je ze ook wilt, niet kiezen. Laat bijvoorbeeld die Quooker die je graag wilt achterwege, of dat kookeiland dat je er graag bij had gehad. Te hoog gegrepen investeringen leiden maar al te vaak tot ontgoochelingen, omdat het erg lang duurt om het nodige bedrag te sparen of doordat de bank geen lening wil geven voor het nodige bedrag. Realistisch blijven en een investering doen die binnen het budget ligt, zijn dus de beste manieren om snel een nieuwe keuken te hebben.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief