Zwarte keukens: voorbeelden van keukenstijlen

Zwarte keukens: voorbeelden van keukenstijlen

Black is hot! Een keuken met zwarte fronten is een opkomende trend in keukenland. Het valt op wanneer je bladert in woontijdschriften, kijkt naar woonprogramma's en wegdroomt bij de interieurplaatjes op Pinterest en Instagram: naast witte keukens, zie je ook steeds vaker zwarte keukens...

Voorbeelden van zwarte keukens

Zwarte keukens hebben een chique uitstraling en ze zijn net zo tijdloos als een lichtgekleurde keuken. Zwart kan op verschillende manieren en in verschillende stijlen worden toegepast. Een zwarte keuken is niet per definitie een luxe design keuken, want donkere kleuren passen ook perfect in bijvoorbeeld een landelijke of moderne keuken. Eigenlijk zijn zwart en donkere kleuren te combineren met heel veel keukenstijlen.

Maar je moet er wel voor durven kiezen! Benieuwd of een zwarte keuken bij jouw woonstijl past? We hebben een aantal mooie voorbeelden voor je op een rij gezet.

Zwarte keuken hoogglans Schuller Glasline via Tieleman keukens
Moderne hoogglans keuken Schuller Glasline via Tieleman Keukens

Een zwarte keuken komt het beste tot zijn recht in een ruimte waar voldoende licht is en die niet te klein is. Wanneer je een zwarte keuken wilt laten opvallen of laten stralen, kan je bijvoorbeeld variëren met materialen, vormen en kleuren.

Donkergrijze designkeuken met kookeiland - Blade van Modulnova
Designkeuken Modulnova Blade
Zwarte keuken - Poggenpohl design by Porsche p7350
Poggenpohl Design by Porsche p7350

Deze zwarte design keuken van Poggenpohl heeft een zwart keukenblok, en lichtgrijze bovenkasten. Dat houdt de keuken licht en geeft deze een echte design uitstraling. Bij Porsche weten per slot van rekening wel wat design is...

Donkergrijze keuken - Poggenpohl STAGE
Poggenpohl STAGE

Omdat hout ook zo mooi combineert met zwart, kan je kiezen voor houten fronten bij je kookeiland tegenover een zwart keukenblok tegen de muur. Bij deze Poggenpohl keuken komt het hout terug in de achterwand. Een super mooi detail!

Of kies voor zwarte kastjes met een houten, grijs of wit werkblad. Ook mooi en een idee voor een heel andere keukenstijl is een zwart keukenblok tegenover witte hoge kasten met inbouwapparatuur:

Zwart witte hoogglans keuken SieMatic Pure
SieMatic Pure Liefestyle

Black is back

Toch gaan de echte liefhebbers van zwart waarschijnlijk voor een volledige donkere of zwarte keuken, dat vergt wat lef maar dan heb je ook wat. Want black is back, zo laat het Scandinavische Vipp ons zien met dit zwarte Kitchen Concept.

Zwarte keuken vipp kitchen concept
vipp kitchen concept

Kies je voor volledig zwart? Dan kan je bijvoorbeeld de bovenkastjes weglaten. Hierdoor oogt de keuken nog steeds heel erg ruimtelijk.

Zwarte keukens in Scandinavische stijl

Hou je van een Scandinavische woonstijl? Dan is de zwart-wit combinatie misschien wat voor jou. Met lichte wanden en een lichte vloer komt je mooie zwarte keuken bovendien nog beter tot zijn recht.

Zwarte keuken IKEA Metod - voorbeelden en inspiratie zwarte keukens
IKEA Metod keuken

Betegel de muur achter je zwarte keukenblok met witte tegeltjes of plaats je zwarte keuken tegen een witgestucte muur met open planken...

Zwarte keuken VIPP Kitchen Concept - plank VIPP 922 large
Vipp kitchen concept met plank 922

Voor het Deense vipp kitchen concept is deze strakke zwarte plank 922 ontworpen (www.vipp.com)

Een zwarte keuken met houten elementen geeft een warme uitstraling

In combinatie met natuurlijke materialen, zoals hout krijgt ook een donkere keuken een warme uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een houten ontbijtbar, houten keukentafel of een houten vloer. Prachtig!

Zwarte keuken met houten ontbijtbar - Modulnova Blade
Modulnova Blade
Zwarte keuken met Smeg koelkast #smeg #keuken
Keuken met zwarte Smeg koelkast

Wanneer de eettafel in de buurt staat van de keuken, geeft het een mooi contrast als je kiest voor een houten eettafel.

Zwarte keuken met Scandinavisch design. Vipp kitchen Concept
Vipp Kitchen Concept

Hout is echt het perfecte materiaal om te combineren met donkere en zwarte keukens.

Zwarte keuken in klassiek interieur

Tegenstellingen kunnen samen een prachtige combinatie vormen. Dat zie je in dit authentieke klassieke appartement in Parijs, waar de zwarte minimalistische SieMatic keuken perfect op zijn plaats is. 

Klassiek interieur met warme houten vloer en zwarte greeploze keuken - SieMatic Pure S2
SieMatic Pure S2

Zwarte minimalistische keuken SieMatic Pure in authentiek, klassiek appartement in Parijs #siematic #keuken #zwart #parijs

Zwarte keukens met een landelijke uitstraling

Zwarte keukens passen ook heel goed in een landelijke woonstijl. We hebben het dan wel over houten keukens, vaak met nostalgische keukengrepen en keukendeurtjes met sierlijke kaders.

En bij een landelijke woonstijl mag een vrijstaand zwart fornuis eigenlijk niet ontbreken.

Zwarte keuken in landelijke stijl via Tieleman keukens
Tieleman Keuken in modern landelijke stijl
Zwarte keuken landelijke stijl - Tieleman Exclusief
Tieleman Exclusief keuken

Je hoeft overigens niet te kiezen voor een volledig zwarte keuken. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de kleur zwart terug te laten komen op je favoriete plek. Wat dacht je van een donkere kastenwand met zwarte inbouwapparatuur in combinatie met een lichter kookeiland? De mogelijkheden met zwart zijn eindeloos.

Zwarte keukenwand met Miele inbouwapparatuur Artline greeploos
Miele inbouwapparatuur Artline zwart
Donkergrijze keukenkasten wand van SieMatic - SieMatic Classic MultiMatic
SieMatic Classic keuken kastenwand met MultiMatic opbergsysteem
Open vitrinekast van IKEA voor in de keuken. Mooi om je servies in uit te stallen!
Zwarte vitrinekast voor de keuken van IKEA
Zwarte spoelbak - Caressi Blackline
Caressi Blackline spoelbak
BioFresh 0°C koeler IB 1650 van Liebherr in zwarte keuken
BioFresh 0°C koeler IB 1650 van Liebherr
KitchenAid zwarte keukenapparatuur. Nieuw in 2017 - Black Stainless Steel Range met vaatwasser en ovens met zwart front #zwart #keuken
KitchenAid Black Stainless Steel Range. In de nieuwe serie deze zwarte ovens met op de handgrepen het bekende, rode medaillon van KitchenAid. Stijlvol!
Zwarte woonkeuken met kookeiland en miele keukenapparaten #miele #keuken
Zwarte keuken met Miele keukenapparatuur. Omdat de verschillende design-lijnen van de Miele-apparaten qua vorm, materiaalgebruik en functionaliteit volledig op elkaar zijn afgestemd, is er altijd een serie die past bij de stijl van jouw zwarte keuken.
Miele-apparaten zijn qua vorm, materiaalgebruik en functionaliteit volledig op elkaar afgestemd. In welke stijl uw huis ook is ingericht: Miele past perfect.
Miele-apparaten zijn qua vorm, materiaalgebruik en functionaliteit volledig op elkaar afgestemd. In welke stijl uw huis ook is ingericht: Miele past perfect.

En vergeet niet de zwarte kraan als mooie eyecatcher!

Zwarte keukenkraan Blanco Linus S Black Edition n zwarte keuken met witte metro-tegels #zwart #keuken #keukenkraan #blanco
Blanco Linus S Black Edition keukenkraan

Of een zwarte kokendwaterkraan....

Zwarte keuken met zwarte kokendwaterkraan Quooker Fusion Black #zwart #keuken #kokendwaterkraan
Zwarte kokendwaterkraan Quooker Fusion Black

Ben je overtuigd van zwart voor jouw keuken? Bezoek dan eens een showroom om de keukens live te bekijken en vraag advies aan de verkoopadviseurs. Zoals bij de showroom van Tieleman Keukens, hier kunnen ze je goed adviseren. Zij hebben de ervaring om te vertellen of een donkere of zwarte keuken past binnen de beschikbare ruimte.

Zwarte keuken VIPP - inspiratie en voorbeelden
VIPP keuken

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP