pinterest
Nieuwe AEG Proclean-serie afwasautomaat maakt einden aan voordelen

Nieuwe AEG Proclean-serie afwasautomaat maakt einden aan voordelen

De ProClean afwasautomaten hebben vooruitstrevende oplossingen voor groot kookgerei en zeer hardnekkig vuil

Er bestaan heel wat mythes over afwasautomaten. “Als ik met de hand voorspoel, wordt mijn vaat schoner”, “Met de hand afwassen is beter voor het milieu” en “Borden en glazen worden dof in de afwasautomaat” zijn veel gehoorde uitspraken. AEG heeft zich bij het ontwikkelen van de ProClean afwasautomaat binnen de Neue Kollektion verdiept in deze vooroordelen. Alles valt of staat met de juiste afwasautomaat én het gebruik van het juiste programma. De ProClean afwasautomaten van AEG zijn voorzien van onder andere vijf sproeiniveaus en een dubbel roterende sproeiarm. Zo wordt elke plek van de vaat in de automaat bereikt. Bovendien past in de ProClean 10 liter meer vaat én is de indeling zeer flexibel. De korven zijn met het unieke ‘LevelControl’ in hoogte verstelbaar, waardoor bijvoorbeeld grote pizzaborden en hoge wijnglazen gemakkelijk in de afwasautomaat passen.

ProClean afwasautomaten denken zelf
Nog een mythe over afwasautomaten is dat je op een lage temperatuur moet wassen om het milieu te sparen. Ook hier geldt weer dat alles draait om het juiste programma en de belading. De ProClean afwasautomaat maakt het je gemakkelijk en denkt zelf; de intelligente Fuzzy Logic technologie ‘meet’ de hoeveelheid vaat en berekent de noodzakelijke hoeveelheid water en het maximale energieverbruik. De innovatieve SensorLogic- sensor meet voortdurend hoe troebel het water is. Bij licht verontreinigde doch volle belading kan dit 5 liter water besparen. Vervolgens meet de watersensor voor het naspoelen hoe troebel het water is en beslist of een extra spoelgang nog nodig is voor een stralend wasresultaat.

Met de hand afwassen of het bekende voorspoelen is dus echt niet meer nodig, temeer omdat het maar liefst tien keer meer water kost dan een afwasbeurt in de automaat. De ProClean is tevens uitgerust met een Auto-Off functie. Deze functie zorgt ervoor dat automatisch tien minuten na het einde van het programma de ‘stand-by’ stand wordt ingeschakeld. Ook dit scheelt energie en draagt bij aan de bescherming van het milieu.

FotoNieuwe AEG Proclean-serie afwasautomaat maakt einden aan voordelen    

Strijd tegen meest hardnekkig vuil
Er is een aantal voedingsmiddelen die voor bijna elke afwasautomaat een uitdaging biedt. Denk aan aangekoekte rijstkorrels, aangebrande melk, gegratineerde kaas en opgedroogde sauzen. De ProClean heeft hiervoor een duurzame oplossing; een extra intensieve cyclus die een hogere temperatuur gebruikt tijdens een korte periode. De satelliet sproeiarm met krachtige waterspiralen werkt hier op volle kracht aan mee. Door de korte cyclus op hoge temperaturen wordt dus ook zeer hardnekkig vuil verwijderd en wordt een glanzend resultaat bereikt.

Stille kracht
De nieuwe ProClean afwasautomaat produceert nagenoeg geen geluid wanneer de ‘Extra Silent-stand’ wordt gebruikt. Na het eten even relaxen op de bank wordt niet meer verstoord door een brommende afwasautomaat. Weten wanneer de automaat klaar is? Ook daar heeft AEG een innovatief systeem voor bedacht. De automaat geeft zelf aan wanneer het programma beëindigd is; een rode lichtstraal geeft aan dat de automaat nog aan het werk is en groen betekent het einde van het programma. De kleur van het indicatielampje is overigens aan te passen aan het interieur van de keuken.

Topscore
In de zoektocht naar innovaties om voor iedereen de beste afwasautomaat te creëren is AEG beloond met het ‘Fit For Daily Use’ -certificaat. Het onafhankelijke Duitse testinstituut LGA bevestigt met dit certificaat dat alle modellen uit de ProClean-serie betere laad- en reinigingsresultaten bij dagelijks gebruik kennen dan andere afwasautomaten. Daarnaast biedt AEG bij een aantal modellen 10 jaar garantie op de inverter motor.

De AEG ProClean afwasautomaten zijn verkrijgbaar in vrijstaande en inbouwuitvoeringen. De consumentenadviesprijzen zijn vanaf € 1.169,- (inbouw) en € 649,- (vrijstaand).

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen