Designkeuken +Artesio van Poggenpohl

De keuken als middelpunt van woonkamerarchitectuur, dat is het keukenconcept +ARTESIO® van  Poggenpohl. Het concept is samen met de sterarchitect en designer Hadi Teherani uit Hamburg ontworpen. Dit concept gaat veel verder dan de gebruikelijke inbouwkeukens en biedt een meer holistische oplossing, waarbij meubeldesign, wand, vloer en plafond tot een architectonische eenheid versmelten.

Poggenpohl    

Brug tussen koken en wonen

De trend naar open keukens heeft Poggenpohl al jaren geleden gezet. Terugkijkend kan men nu als eerste stap het tegenwoordig bijna vanzelfsprekend geworden kookeiland zien, dat het bedrijf al in 1967 introduceerde. Met verschillende keukenconcepten, multifunctionele tafels en kastsystemen volgden in de afgelopen jaren oplossingen die allemaal het motto droegen: “De keuken groeit de woonkamer in”. +ARTESIO® is een logisch gevolg van deze gedachte en gaat zelfs nog een paar stappen verder. Samen met de architect en designer Hadi Teherani uit Hamburg werd een holistisch ruimteconcept ontwikkeld waarbij de thema’s huis, architectuur, wonen en keuken in elkaar overlopen. Er ontstond een oplossing die een typische Teheranihandtekening draagt en ook optisch een brug slaat tussen koken en wonen.

De keuken als middelpunt

Het concept betrekt hierbij alle drie dimensies: van de vloer en de muren tot het plafond. Dit laatste wordt optisch gevormd door een functionele boog die met zijn innovatieve plafondelement alle voor licht, lucht en geluid vereiste elementen integreert. Hierdoor ontstaat een geheel nieuw ruimtelijk gevoel dat uitnodigend is en de keuken tot het middelpunt van het huiselijke leven maakt. De ordemaat van deze keuken is een constructieraster van 13 cm dat de lamellenwand en de onderkast samenvat in één horizontale lijnvoering. De uniforme vormentaal is gebaseerd op een nieuw ontwikkeld korpus, waarbij identieke front- en zijdelen mogelijk zijn – een unieke innovatie in de keukenvormgeving. De eveneens rondom verlopende roestvrijstalen band van de wandvormgeving met chique houten oppervlakken die de voegen benadrukt, versterkt als designelement de gewenste, integratieve indruk.

Designkeuken +Artesio | Poggenpohl

Architectonisch- én flexibel concept

Koken en eten horen in dit concept bij elkaar. Poggenpohl biedt bijvoorbeeld ook een eettafel, bijpassende stoelen, een hoekbank en een bank in donker pijnbomenhout aan. De architectonische constructie van de zitmeubelen pakt de vormentaal van de keuken op. De horizontaal doorgestikte stoffering volgt hierbij de 13cm-ordemaat van de lamellenwand. Met het nieuwe, gezamenlijk met Hadi Teherani ontworpen keukenconcept +ARTESIO® begint de keukenplanning in het ideale geval niet pas bij het gebouwde huis, maar al bij de architectonische planning van een gebouw of huis. Tegelijkertijd is dit nieuwe concept echter zo flexibel dat het ook probleemloos in bestaande keukensituaties kan worden gerealiseerd.

Brochure over Designkeuken +Artesio van Poggenpohl aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP