ATAG valt 4 keer in prijzen bij Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2011

ATAG valt 4 keer in prijzen bij Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2011

ATAG, leverancier van keukenapparatuur, mocht voor maar liefst 4 producten de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2011 in ontvangst nemen. Deze prijs is het keurmerk voor goed industrieel ontwerp in Nederland. In de collectie keukenapparatuur doet ATAG van zich spreken als voortrekker in Intuïtief Design. De GIO Erkenning is het keurmerk voor Goed industrieel Ontwerp in Nederland. Producten die de commerciële kracht van design laten zien, komen in aanmerking voor de erkenning. Naast de esthetiek worden de producten beoordeeld op functionaliteit, ergonomie, originaliteit en materiaalkeuze.

Vorm volgt functie
De ATAG designers ontwerpen de producten vanuit een passie voor koken en stellen de gebruiker centraal. Bij ATAG gaat het meer dan alleen een fraai design, de designers steken minstens zoveel energie in de bediening en het intuïtieve gebruik van de vaak geavanceerde kooktechnologie. Hierbij staan ergonomie en gebruiksgemak voorop. Vorm volgt functie. Bij geen enkel product is een concessie gedaan aan functionaliteit en ergonomie. Naast de Erkenning GIO viel ATAG dit jaar ook al in de prijzen bij de internationale Red Dot Design Award verkiezing.

De Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2011 werd toegekend aan de volgende kookapparatuur*
1. ATAG Panoramische gas-op glas kookplaat van 111 cm breed met digitale timers
2. ATAG Air Logic Futura afzuigkap voor kookeilanden
3. ATAG Air Logic Waal afzuigkap voor kookeilanden
4. ATAG Duo Logic afzuigkap voor woningen met centrale mechanische ventilatie
*zie volgende pagina voor productomschrijving

Dutch Design Week
De Dutch Design Week in Eindhoven vormt tot en met 30 oktober 2011 het podium voor de uitreiking en de tentoonstelling van alle winnende producten. De bekroonde producten van ATAG staan tentoongesteld in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven, één van de centrale locaties tijdens de Dutch Design Week.

De Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2011 werd toegekend aan:

ATAG Panoramische gaskookplaat met digitale timers
Deze panoramische gaskookplaat heeft een bijzonder ergonomisch design. Doordat de kookplaat lang en ondiep is, is het niet nodig om tijdens het koken over de pannen heen te reiken, de pannen kunnen namelijk naast elkaar geplaatst worden. De gaskookplaat heeft een aparte timer per zone zodat precies de juiste kooktijd kan worden ingesteld of worden afgelezen. Product nr. HG1111MDA

ATAG Air Logic eiland-afzuigkap Futura en Air Logic eiland-afzuigkap Waal
De kookeilanden in de, veelal, open keukens laten een nieuwe manier van koken en wonen zien. De keuken is een centrale plaats in huis geworden. Dit vraagt ook om passende apparatuur, niet alleen qua design en geluidsniveau, maar ook als het gaat om de functionaliteiten. Zo voorkomen de ATAG Air Logic afzuigkappen dat kookgeurtjes zich door het hele huis kunnen verspreiden, dankzij hun krachtige en bovendien geruisloze motor. De energiezuinige afzuigkappen zijn 120 cm breed en zijn voorzien van LED verlichting. Product nr. ES1211UAM Futura - ES1211NAM Waal

ATAG DuoLogic afzuigkap
In woningen, flats en appartementen met centrale mechanische ventilatie worden speciale eisen aan de afzuigkap gesteld. Speciaal hiervoor heeft ATAG het unieke en gepatenteerde Duo Logic HR systeem ontwikkeld. Dit systeem combineert de aanwezige CMV met recirculatie en verhoogt daardoor de afzuigcapaciteit tot wel 550 m3. De gepatenteerde elektrische, hermetisch afsluitbare klep voorkomt fluittonen en suizen vanuit het mechanische ventilatiekanaal. Product nr. WS9011MR.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meer producten van Atag


Toon meer producten

Meld je aan voor de nieuwsbrief