Stille (keuken) kracht, die Pelgrim CMV afzuigkap

Pelgrim brengt met haar twee nieuwe CMV 2-in-1 afzuigkappen een oplossing voor ruim 3 miljoen Nederlandse woningen met een mechanisch ventilatiesysteem. De oplossing zit in het combineren van 2 afzuigsystemen in 1 apparaat. De nieuwe modellen hebben hierdoor een afzuigcapaciteit die vier tot zeven maal hoger is dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van het reguliere, mechanische ventilatiekanaal. Ook zorgt Pelgrim voor 90% geurreductie in huis ten opzichte van 60% bij traditionele afzuigsystemen in de markt.

Pelgrim    

Pelgrim CMV680RVS 60 cm breed € 1.199,- / CMV980RVS 90 cm breed € 1.299,- De meeste klachten over een afzuigkap gaan over de beperkte capaciteit en het geluidsniveau. Normaliter heeft een CMV (Centraal Mechanische Ventilatie) afzuigkap namelijk onvoldoende capaciteit tijdens kookpieken en maakt bovendien veel geluid.

Pelgrim    

TNO
De oplossing van Pelgrim is een combinatie van twee afzuigsystemen, waarbij gebruikt wordt gemaakt van recirculatie en het centrale mechanische ventilatiesysteem. Het gepatenteerde CMV concept is door TNO getest volgens de norm IEC61591 en positief bevonden.

Afzuigstand 1
Bij deze stand opent de elektrische klep en ontstaat er afzuiging via het mechanisch ventilatiesysteem in de woning, met bijbehorende afzuigcapaciteit. De gepatenteerde elektrische klep zorgt er bovendien voor dat het CMV hermetisch kan worden afgesloten, zodat er geen warme en energie verloren gaan.

Afzuigstand 2 t/m 4
Vanaf stand 2 komt er een tweede, gescheiden, afzuigkanaal in actie. Deze zorgt voor recirculatie, naast de afvoer via het ventilatiesysteem. De CMV afzuigkappen van Pelgrim hebben 4 keer meer afzuigcapaciteit (550 m3/uur) in vergelijking tot de traditionele motorloze systemen.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meer producten van Pelgrim


Toon meer producten

Meld je aan voor de nieuwsbrief