Keukenwerkblad van glas

Dekker werkbladen van glas

Glas is niet het eerste materiaal waar je aan denkt voor keukenbladen. Het heeft zijn intrede gedaan voor de moderne designkeuken en is inmiddels razend populair. Maar glas mag dan eigentijds zijn, het is weldegelijk ook tijdloos, zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben. Een glazen werkblad heeft niet alleen een luxe uitstraling, maar het is ook comfortabel in het gebruik door zijn watervastheid en hittebestendigheid.

Glazen werkbladen zijn gemaakt van glas dat thermisch gehard is. Dit betekent dat het glas een thermische behandeling heeft ondergaan die intenser is dan voor half-gehard glas, dit om de breuksterkte te verhogen en de breukvorming te wijzigen (breuksterkte is 3 à 5 keer hoger dan bij floatglas). Hiervoor wordt het glas tot ca. 650°C verhit en vervolgens door gestuwde koude lucht afgekoeld.

 

Een nieuwe trend is dus gezet middels dit strakke, stijlvolle en zeer praktische werkblad voor in de keuken. Bovendien zijn glazen keukenbladen in diverse kleuren verkrijgbaar. Dekker Zevenhuizen, fabrikant van keukenbladen, heeft in haar collectie van gehard glas lijn vijf nieuwe kleuren geïntroduceerd. Kijk eens naar de kleuren Whey, Yin, Genji, Ryo en Mink heeft u nog meer mogelijkheden om een glazen werkblad te vinden dat past bij uw smaak en inrichting.

   


Gehard glas

Gehard glas is blank glas dat de thermische behandeling heeft ondergaan. Nadat het glas voorzien is van een randafwerking (gepolijste randen) en uitsparingen voor eventueel de kookplaat en de spoelbak, gaat het blad in de hete oven. Als het blad afgekoeld is, wordt tenslotte de onderzijde in een neutrale kleur gecoat. De bovenzijde wordt eventueel geëtst om het materiaal een mat uiterlijk te geven.

Werkblad gehard glas groen - Dekker
Gehard glas gekleurd  | Dekker
 
werkblad gehard glas - Dekker
Gehard glas | Dekker

Praktisch

Gehard glas is zeer compact, niet poreus en daardoor erg hygiënisch en eenvoudig te reinigen. Daarnaast is het materiaal ook bijzonder hard. Dankzij de geëtste bovenlaag en de coating aan de onderzijde zijn krassen minder zichtbaar dan bij transparant glas. Ook is dit glas hittebestendig voor alles wat uit de oven komt. Wij adviseren u hierbij toch een onderzetter te gebruiken.

Onderhoud glazen werkblad

Het blad kunt u schoonmaken door het regelmatig met een vochtige doek af te nemen. Vuil en vlekken het liefst wel meteen verwijderen. Multireinigers voor glas kunt u gebruiken om het blad vetvrij te maken. Droog het blad daarna met een niet pluizende doek of een stuk keukenpapier af. Hardnekkige vlekken en aangekoekte resten kunt u verwijderen met de gebruikelijke zachte (niet schurende) huishoudelijke schoonmaakmiddelen.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP