Wat mag echt niet ontbreken in jouw keuken?

Op het gebied van koken en bakken zijn er qua keukenapparatuur vandaag de dag tal van mogelijkheden. Denk aan keramische kookplaten, heteluchtovens, elektrische ovens, magnetrons of modulaire kookplaten. Maar welke keukenapparatuur is van echt goede kwaliteit en mag dus niet ontbreken in jouw keuken? 

Heteluchtovens hebben tal van voordelen 

Een heteluchtoven heeft tal van voordelen. Het eerste voordeel is dat deze ovens razendsnel opwarmen, wat interessant is in bijvoorbeeld de horeca. Hier moet natuurlijk in een rap tempo geserveerd worden en een heteluchtoven is hier uitermate geschikt voor. Deze is een stuk sneller dan een elektrische oven of magnetron. De heteluchtovens van Horecatraders.com hebben als pluspunt dat de warmte goed verdeeld wordt over de gehele oppervlakte, waardoor het voedsel niet halverwege het opwarmproces verplaatst hoeft te worden. 

Modulaire kookplaten, inductie en keramische platen: de verschillen 

Modulaire kookplaten zijn losstaande kookplaten die je kunt plaatsen waar je wilt. Dit is zeker handig in een horeca keuken om ruimte te besparen. Naast dit type kookplaat zijn er nog meer opties qua verwarming via kookplaten. 

Tegenwoordig is de inductiekookplaat het meest populair. Anders dan bij keramische kookplaten worden inductieplaten zelf niet heet, maar stralen ze de warmte direct af op de pannen. In de keuken zijn inductieplaten ideaal omdat ze snel opwarmen en de hitte efficiënt wordt overgebracht. Keramische kookplaten zijn ideaal omdat deze makkelijker te reinigen zijn dan het traditionele gasfornuis of een elektrisch fornuis. Verder gebruiken keramische platen geen gas en is op deze platen duidelijk aangegeven welke gedeelten verhit worden en welke niet. Een keramische kookplaat is dan ook een energievriendelijke en een veilige keuze.

De magnetron als multifunctionele keukenhulp 

Populair als keukenhulp is nog steeds de magnetron. Aanvankelijk hadden magnetrons een slecht imago omdat men het vermoeden had dat deze apparaten een kankerverwekkende invloed op voedsel hadden. Onderzoek door wetenschappers heeft allang aangetoond dat deze aanname niet klopt en dus eigenlijk een sprookje is. Sterker nog: magnetrons zijn in de loop der tijd alleen maar geavanceerder geworden en hebben steeds meer functionaliteiten gekregen. Zo kunnen magnetrons grillen, ontdooien, hebben ze crisp-functies gekregen en kan er ook mee ontdooid, gebakken en gekookt worden. Zelfs hetelucht- of stoomkoken is mogelijk met een goede magnetron.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen