Kraanlekkage laten verhelpen door een loodgieter

Voor het verhelpen van een lekkage in huis, kunt u de hulp van een loodgieter bij u in de buurt inschakelen. #kraanlekkage #loodgieter

Voor het verhelpen van een lekkage in huis, kunt u de hulp van een loodgieter bij u in de buurt inschakelen. Lekkages vormen voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen! Dit is niet voor niets, want als gevolg van de lekkage kan er een nare waterschade aan uw woning ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schimmel- en zwamvorming op uw muren, houtrot in uw mooie houten vloer of houten kastjes, enzovoorts.

Reden genoeg om een lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen. Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met een loodgieter uit Amstelveen, die ons hier meer over kon vertellen. Hoe gaat een loodgieter te werk bij het oplossen van een kraanlekkage in de keuken of badkamer? Welke stappen kan een woningbezitter zelf zetten in zo’n geval? Enzovoorts.

Hulp bij een vervelende kraanlekkage

In het geval van een kraanlekkage zal de kraan vrijwel altijd alleen lekken als u deze opendraait. Om verdere waterschade te voorkomen is het zodoende raadzaam om de kraan niet te gebruiken totdat de lekkage verholpen is. Ook kan het verstandig zijn om een vochtige doek om de plek van de lekkage te binden. Mocht de lekkage dermate ernstig zijn dat het afdekken van de lekkagebron geen effect heeft, dan kunt u de hoofdkraan in huis dichtdraaien. Gelukkig zal de kraanlekkage in veel gevallen beperkt zijn.

Vervolgens kunt u een loodgieter inschakelen om de bron van de lekkage te laten verhelpen. Loodgieters beschikken over verschillende hulpmiddelen, die het makkelijker maken om de exacte bron van een lekkage te achterhalen. Zo hoeft er niet onnodig veel hak- en breekwerk te worden uitgevoerd om de lekkage te kunnen verhelpen. Het verhelpen van een lekkage wordt lastiger als de kraanlekkage wordt veroorzaakt door een defect aan uw leiding achter een keukenkastje. Een loodgieter zal u echter altijd van een passende en vakkundig uitgevoerde oplossing voorzien.

Met spoed een loodgieter inschakelen bij lekkages

Hoewel een kraanlekkage vaak meevalt, kan het fijn zijn om zo snel mogelijk geholpen te worden bij het verhelpen hiervan. Veel loodgieters bieden een spoedservice aan, die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is om hulp te bieden. Zo kunt u ook op de late avond en zelfs in het weekend bij de loodgieter terecht om uw kraanlekkage te laten verhelpen. Bij andere lekkages, zoals een leidinglekkage, is het inschakelen van een spoedloodgieter sterk aan te raden. Dergelijke lekkages hebben vaak een grotere omvang en zullen zodoende voor meer schade zorgen.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief